TSYD’den, sportif çirkinliklere kınama

TSYD’den, sportif çirkinliklere kınama

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), son dönemlerde spor alanlarında yaşanan tatsız olayların tedirginlik oluşturduğunu belirterek, bir kınama bildirisi yayımladı ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

TSYD’den yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda üst üste gelen ve spor dünyasına yakışmayan türden bazı gelişmelere dikkat çekilerek, “Bu tatsız gelişmeler, TSYD olarak bizleri tedirgin etmektedir ve spor gazetecilerinin görev yapma koşullarını da alabildiğine zorlaştırmakta, zaten var olan sıkıntılara yenilerini eklemektedir” denildi.

“Hemen her sorunun şiddetle çözüleceğini sanan hastalıklı anlayışın esiri olan belli bir azınlığın, özünde barış, dostluk, kardeşlik başta olmak üzere bütün insani erdemleri ve değerleri barındıran spor dünyasını da kirlettiği” ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
“Önce Bursaspor-Diyarbakırspor maçında yaşanan olaylar, hepimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır. Spor dünyasında büyük tepki yaratan olaylar, ülke çapında yankılanmış ve söz konusu tepki genişlemiştir. Büyük kulüplerimizin takımları da zaman zaman buna benzer başarısızlıklar yaşamaktadır. Bunlar sporun doğasında bulunan gelişmelerdir.
Bütün bu nedenlerle, TSYD Yönetim Kurulu olarak, yaşanan çirkin olayları şiddetle kınıyor ve sorumlularının, ilgili yasalar çerçevesinde cezalandırılmalarını, bu tür olayların yaşanmaması için ilgili bütün kesimlerin gerekli duyarlılıkları göstermelerini talep ediyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.