TSYD Eğitim Semineri Antalya'da başladı

TSYD Eğitim Semineri Antalya'da başladı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Eğitim Semineri açılış konuşmalarıyla başladı.

Antalya'da Lara'daki Club Hotel Sera Otel'de gerçekleştirilmekte olan seminerde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan Hakan Şükür'e, Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e kadar seçkin konuklar konuşacak.

Uluslararası nitelik taşıyan seminerde çağdaş bir spor kulübü yönetiminin nasıl olması gerektiği ile ilgili oturumda Almanya örneği üzerinden durulacak. Ayrıca, İngiltere'den bir temsilci de 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'yla ilgili son durumu anlatacak.

Seminerde 300'e yakın spor gazetecisi, konuşmacı ve diğer konuklar yer alacak. Seminere Antalya dışından katılanlar ise organizasyonun yapıldığı otelde konuk edilecekler.

Seminerin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmalarının ardından "2012'den 2020'ye Olimpiyat yürüyüşü" adlı oturum gerçekleşecek. TSYD'nin 9. Genel Başkanı Attila Gökçe'nin yöneteceği bu oturumda, TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan, IOOHDK Genel Koordinatörü Yalçın Aksoy ile İngiltere'nin Ankara Büyükelçisinin Danışmanı Peter Spoor görüşlerini anlatacaklar.

Bugünün ikinci oturumunda da TSYD Yönetim Kurulu üyesi Murat Ağca'nın yöneteceği "Sporcu gözüyle" programı bulunuyor. Bu programa 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporculardan güreşçi Rıza Kayaalp, Atlet Fatih Avan, Okçu Natalie Nasaridze, voleybolcu Polen Uslupehlivan ve tekvandocu Servet Tazegül katılacak.

TERİM, AVCI, KAFKAS VE ŞÜKÜR AYNI PANELDE

Bugünkü son oturumun konusu ise "Futbolumuz nereye koşmalı?" TSYD Yönetim Kurulu üyesi Halil Özer'in yöneteceği bu programa İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas ile A Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Yardımcısı Okan Buruk katılacak.

Bugünün son oturumu içinde yer alacak olan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in konuşacağı oturumu TSYD Genel Sekreteri Ahmet Çakır yönetecek. Terim, 1996'dan itibaren 2000 ve 2008'de kazanılan başarıların perde arkasıyla geleceğe dönük düşüncelerini aktaracak ve katılanların sorularını yanıtlayacak.

Seminerin yarın sabahki oturumu ise "Hakemliğimizin zirve yürüyüşü" başlığıyla yapılacak. Oturumu TSYD Yönetim Kurulu üyesi Güray Soysal yönetecek. Oturuma MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, FİFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ile Deniz Dilan Gökçe katılacak. Toplantıda, hakemliğimizin son dönemde gerçekleştirdiği sıçrama ile bundan sonra yapılması gerekenler konuşulacak.

Perşembe gününün ikinci oturumunun başlığı "Sporumuzda kadının adı var" başlık. Bu oturumda TRT yönetmeni Sevim Dalgıç yer alırken, NTV Spor Spikeri Dilara Gönder, Sports TV spikeri Şükran Albayrak ile Lig TV sunucusu Aylin Kuyucu konuşacak.

Yarın öğleden sonraki ilk oturum ise son yıllarda giderek artan tartışmalara yol açan kulüp yönetimlerimizin perişanlığına çözüm oluşturacak fikirlerin ortaya konulmasını amaçlıyor. "Çağdaş bir spor kulübünün yönetimi"nin nasıl olması gerektiği Almanya örneği üzerinden tartışılacak.

TSYD Yönetim Kurulu üyesi Aybars Hünalp'in yöneteceği oturuma Alman Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ronald Kentsch, Hellmich Marketing sahibi Marc Hellmich, Hellmich Marketing Danışmanı Björn Scheferling ile Avukat Gurur Gaye Günal katılacak.

TSYD'nin bu yılki seminerinin yarın yapılacak son oturumunun konusu "Spor Medyasının Geleceği" olacak. TSYD Yönetim Kurulu üyesi Nüvit Tokdemir'in yöneteceği oturuma, Cem Kurel (Lig tv.com.tr. Genel Yönetmeni), Kenan Başaran (Radikal Gazetesi Muhabiri), Ozan Can Sülüm (Eurosport muhabiri), Mehmet Ayan (Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni). Bu oturumda belirlenen konuların dışında spor medyasının sorunları da gündeme gelecek.

TSYD'nin 2012 yılı semineri yarın saat 20.00'deki "Gala Gecesi" ile sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.