TSDY'yi Atamer uçurdu

TSDY'yi Atamer uçurdu

Avanos yarı maratonu koşuldu ve Konyalı iki veteran atletten biri birinci, diğeri ise üçüncü oldu

Avanos yarı maratonu koşuldu ve Konyalı iki veteran atletten biri birinci, diğeri ise üçüncü oldu. Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Avanos Belediye başkanlığınca düzenlenen “1. Uluslararası Avanos-Kızılırmak Yarı Maratonuna; 15'i yabancı olmak üzere Türkiye, Kenya, Etiopya, İrlanda ve Fas'tan 250 civarında sporcu katıldı.

Yarışta, genel klasmanda, erkeklerde Moses Too, bayanlarda Senem Çağlan birinci olurken, 50-54 yaş grubunda Konya Türkiye Spor Yazarları Derneği Spor Kulübünden Seyfi Atamer birincilik kürsüsüne çıktı. Erkekler 65-69 yaş grubunda ise, Konya Gençlikspor kulübünden Mustafa Ayvacı 3. oldu. TSYD Spor kulübü atleti Seyfi Atamer birincilik madalyasıyla birlikte ayrıca tüm sporculara günün anısına verilen madalya, kupa ve 200 TL para ile ödüllendirildi.

TSYD Konya şube Başkanı Recep Çınar, Seyfi Atamer’in birinci olmasından duydukları sevinci dile getirdi ve kendisini kutladı.. Çınar’ın konuya ilgin açıklaması şöyle.

“TSYD Konya şubesi spor kulübü yeni oluşturuldu.. Atletizmle birlikte yüzme, tekvando, halter, jimnastik, satranç, bilardo gibi branşlarda faaliyet göstereceğiz. Veteranlar atletizmde, ilk kez kulübümüz sporcusu olarak biri yarışa katılan Seyfi Atamer arkadaşımız, Nevşehir’de birinci olarak bizi gururlandırdı. Kendisini kutluyoruz. TSYD olarak diğer branşlarda da başarılı olmak, Konya ve Türk sporuna katkı sağlam için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isterim..”

Maratonda genel sıralamada 1'inci olan sporculara kupa ve madalyaların yanı sıra 7 bin 500 TL, 2'inci olan sporculara 5 bin TL ve 3'üncü olan sporculara 2 bin 500 TL para ödülü verildi. İlk 5'ten sonra gelen ve 10. sıraya kadar derece yapan yarışmacılarla birlikte master yaş gruplarına ve paralimpik kategoride derece elde eden sporcular da mansiyon ile ödüllendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.