Transfer başladı!

Transfer başladı!

Zaman kaybetmemek isteyen Konyasporda yeni dönem planlaması ve transfer çalışmaları başladı. Zeki Çimen ve Memduh Oğuz hem iç transfer hem de hoca sorunu için düğmeye bastılar.



Turkcell Süper Lig’den düşmekle kalmayan, bunun yanı sıra büyük bir boşluğa da düşen Konyaspor’da zaman kaybetmemek için kollar sıvandı. Yeşil-beyazlı kulüpte başkan ve yönetim yok, ama transfer ve hukuksal konularda çalışmalar belirlenen komite tarafından sürdürülmeye çalışılıyor. 13 Temmuz pazartesi akşamı yapılacak olağanüstü genel kurula kadar, işlerin aksamaması için görevlendirilen Zeki Çimen ve Av. Memduh Oğuz kolları sıvadı. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, hukuksal konularda çalışmaları Oğuz yapacak. Bunların başında da Tehoue konusuyla birlikte paralarını alamadıkları için Futbol Federasyonuna başvuran futbolcuların durumu bulunmakta.  Futbol Federasyonuyla yapılacak yazışmaları da Av. Memduh oğuz gerçekleştirecek. 
GENEL BÜTÇE 10 TRİLYON CİVARINDA
Yeşil-beyazlı takımda transfer çalışmalarını ise, geçen dönemde, sonradan Başkan yardımcılığı ve futbol şube sorumluluğuna getirilen Zeki Çimen gerçekleştirmeye çalışıyor. Konyaspor’a yakın çevrelerden alınan bilgilere göre, takımda bu yıl ki transfer bütçesinin ise 5 milyon TL civarında olması planlanıyor. Dahası, yeşil-beyazlılar da, transfer giderleri bu yıl oldukça düşük tutularak bütçe dengelenecek ve gelecek yıla daha rahat bir konumda girilecek. Yeşil-beyazlı takımda, genel bütçenin ise 10-12 milyon TL civarında olması düşünülüyor. Bunun 5 milyon TL’si transfere harcanacak, kalan paralarla da borçlar ödenecek. Bütün bunların gerçekleşmesi için de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Amerika’dan dönmesi bekleniyor.
TRANSFER İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Konyasor’da transfer çalışmalarına da öncelikle takıma kaptanı Ömer ile başlanacak.  Bu nedenle, Sakarya’da bulunan tecrübeli futbolcunun Konya’ya davet edildiği öğrenildi. Bu arada, parasını alamadığı gerekçesiyle Futbol Federasyonuna başvuran diğer kaptan Veysel’in ise yöneticileri arayarak Konyaspor’da kalmak istediğini söylediği belirtildi. Veysel Cihan’ın Futbol Federasyonu’na yaptığı başvuruyu da geri çekeceği açıklandı. Yeni sezonda genç bir kadro kurulması düşünülen Konyaspor’da, 3 yabancı: Da Silva, Milos ve Poljac’ın ise takımda kalması planlanıyor.  Bilindiği gibi Poljac’ın alacağı geçtiğimiz günlerde Zeki Çimen tarafından yatırılmıştı. Öte yandan, yapılan transfer görüşmeleri yarın komite tarafından masaya yatırılacak.
GÖZLER AKYÜREK’E ÇEVRİLDİ
Konyaspor’da dün yapılması gerekirken, tarihi yanlışlığı ve Başkan adayı Bahattin Karapınar’ın çekilmesi nedeniyle 13 Temmuz’a ertelenen genel kurul için görüşmeler 15 gün boyunca sürdürülecek. Yeşil-bleyazlı takımda, başkan adayı olarak yeniden Ahmet yşan’ın ismi ön plana çıktı. Ancak, gerek Kombassan cephesinin izin vermemesi ve gerekse Başkan Akyürek’in, işlerinin çokluğu nedeniyle Şan’ın Başkanlığına sıcak bakmaması nedeniyle ortaya yeni bir ismin çıkabileceği ileri sürüldü. Başkan dayının belirlenmesinin ardından, yine gençlerden oluşan bir yönetim oluşturulması planlanmakta.. Bunun için de Hilmi Kulluk ve grubunun da yer alabileceği ileri sürüldü. Ancak, kesin liste, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Konya’ya dönmesinden sonra belirlenecek. Konyaspor’da 13 Temmuz akşamı gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulun ikinci oturumunda yeni Başkan ve yönetimin seçimiyle birlikte tüzük değişikliği de yapılacak. Bununda genelde yönetim kurulu sayısıyla ilgili olduğu ve şirket konusunda genel kurulda görüşülebileceği öğrenildi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.