Trabzonspor: Şike Mücadelesini Sonuç Alana Kadar Sürdüreceğiz

Trabzonspor: Şike Mücadelesini Sonuç Alana Kadar Sürdüreceğiz

Trabzonspor yönetimi, kulüp sitesinden yapılan açıklama nedeniyle Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Disiplin Kurulu'na sevkine tepki gösterdi. Bordo mavili yönetim, söz konusu bildiride, şike süreciyle ilgili ‘kamuoyunun malumu olan muhtelif...

Trabzonspor yönetimi, kulüp sitesinden yapılan açıklama nedeniyle Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Disiplin Kurulu'na sevkine tepki gösterdi. Bordo mavili yönetim, söz konusu bildiride, şike süreciyle ilgili ‘kamuoyunun malumu olan muhtelif değerlendirmelere’ yer verildiğini, UEFA ve FIFA'ya iletilen başvuruları hakkında kamuoyunun bilgilendirildiğini savundu.

Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, "30 Ağustos 2014 tarihinde, Trabzonspor Kulübü internet sitesinde 'Türk Futbolu Kirlidir' başlıklı bir bildiri yayınlanmıştır." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bildiride, şike süreciyle ilgili kamuoyunun malumu olan muhtelif değerlendirmelere yer verilmiş, 29 Ağustos tarihinde UEFA ve FIFA'ya iletilen başvurularımız hakkında kamuoyu bilgilendirilmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2 Eylül 2014 tarihinde kulübümüze iletilen yazıda, söz konusu bildiri nedeniyle Kulübümüz ve Başkanımız Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı bildirilmiştir."

30 Ağustos 2014 tarihinde yapılan açıklamanın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) Fenerbahçe kararından da açıkça anlaşılacağı üzere bir durum tespiti olduğunu bilgisine yer verilen açıklama şöyle devam etti:

"Belirtilmelidir ki, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümleri, tüm kurum ve kuruluşları bağlar. Sözleşmenin 10. maddesinde belirtilen ifade özgürlüğü, Futbol Federasyonu ve onun kurullarınca da saygı duyulması gereken bir hükümdür. Hele hele, UEFA ve CAS kararlarının federasyon tarafından uygulanmadığı bir ortamda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da belirtildiği üzere 'kırıcı ve sert' eleştiri getirme hakkı da fikir özgürlüğü kapsamında korunur. Ayrıca bu açıklama Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 26. maddesindeki "düşünceyi açıklama hürriyeti" kapsamındadır."

Trabzonspor'un şike mücadelesini sonuç alana kadar sürdüreceğine vurgu yapılan açıklama, şu ifadelerle son buldu:

"Trabzonspor, şikeye karşı dimdik duran evrensel ahlak cephesinin bir üyesidir. Trabzonspor camiası, tertemiz tarihindeki nice başarıya, boynunu bükerek değil, mücadele ederek ulaşmıştır. Trabzonspor, şike mücadelesini sonuç alana kadar sürdürecektir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.