Torku Üniversitede Parker transeri yattı

Torku Üniversitede Parker transeri yattı

Torku Selçuk Üniversitesi Smush Parker'da mutlu sona ulaşamadı. Takımın ligde kalması halinde transfere onay vereceğini belirten Peristeri başkanı önceki gün takımın maçını kaybedince bu oyuncuyu vermekten vazgeçti

Play-Off öncesi kadrosunu bir yabancı oyuncu ile güçlendirmeyi planlayan Torku Selçuk Üniversitesi eski NBA yıldızlarından Sumush Parker ile sözleşme imzalayarak büyük yankı uyandıran bir transfere imza atmıştı. Ancak Smush Parker'ın Konya'ya geleceği gün kadrosunda bulunduğu Peristeri kulübü başkanını Parker'a temiz kağıdını vermeyerek transferi askıya aldı. Bu gelişme üzerine harekete geçen Torku Selçuk Üniversitesi yönetimi hem FIBA hem de Peristeri kulübü nezdinde girişimlerde bulunmuştu. Peristeri kulüp başkanı ligde kötü durumda bulunduklarını, maç kaybetmeleri halinde düşme potasına girecekleri gerekçesiyle Smush Parker'ın transferine izin vermeyeceğini belirtmişti. Torku Selçuk Üniversitesi'ne gelişi Peristeri kulübünün cumartesi günü oynadığı lig maçına bağlı olan Smush Parker'ın transeri Paristeri'nin yenilerek düşme hattına gerilemesi nedeniyle iptal edildi. Peristeri kulübü başkanı gelecek haftalarda kritik maçlar oynayacakları gerekçesiyle transfere onay veremeyeceğini bildirdi. Bu durum üzerine Üniversite transferden vazgeçti ve yeni oyuncu arayışlarına başladı. Torku Selçuk Üniversitesi yönetiminden alınan bilgiye göre birkaç oyuncu ile görüşmeler devam ediyor. Torku Selçuk Üniversitesi basın sorumlusu Kerem Öten, “Smush Parker transferinden tamamen vazgeçtik. Başka yabancı oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Hata içinde sonuca ulaşmayı amaclıyoruz” diye konuştu.

İYİ SAVUNMA YAPIYORUZ

104-70 gibi farklı bir skorla kazanılan Final Gençlik maçı sonrası açıklamalarda bulunun Torku Selçuk Üniversitesi antrenörü Halil Üner takımın performansından memnun olduğunu söyledi. Takımın iyi savunma yaptığını aktaran Üner, “Maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Normalde rahat bir maç değil bu. Çünkü rakibimiz küme düşme hattında. Maçın başında saldırdılar kazanmak için. Ancak bizim savunma direncimiz her maçta artıyor. Daha iyi savunma yaparak oynamaya başladık. İyi savunma yaptığımız için hücum daha kolay geliyor. Her geçen gün takım daha iyiye gidiyor. Rakibimize de bundan sonraki maçları için başarılar diliyorum. Finalspor basketbola yatırım yapan önemli bir kulüp. Basketbolumuz açısından değerlibir kulüp. İnşallah bundan sonraki maçlarında başarılı olurlar ve kümede kalırlar. Bütün oyuncularımızın performansından memnunuz” ifadelerini kullandı. Transfer hakkında da açılamalarda bulunan Halil Üner, “Smush Parker ile kontratımız olmasına rağmen kulübü tarnsfere izin vermedi. Biz bu konuda FIBA'ya şikayette bulunduk. FIBA'nın karar vermesini bekliyoruz. Ancak bu görüştüğümüz birkaç oyuncu var. İçlerinden en iyisini transfer edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.