Torku Selçuk’un yeni yabancıları

Torku Selçuk’un yeni yabancıları

Basketbol 1. Liginde yeni sezona hazırlanan Torku Konya Selçuk Üniversitesi Play-Off’u hedefliyor.

Geçen sezon takımı geç kuran ve ligde sıkıntılı günler geçiren sarı-mavili ekip, bu yıl işi sıkı tutarak ligin başlamasına 3 ay kala yabancı transferini tamamladı. Torku Konya Selçuk Üniversitesi geçen sezondan Troy De Vries ve Sean Williams'ı kadroda tutarken, Virtus Roma’dan Josh Mayo, MaccabiAshdod takımından Richard Thomas Guinn, OliverBaskets’denJasonBoone ve son olarak TED Kolejliler’denAleksanderRasic’i renklerine bağladı.İşte Selçuk'un yeni yabancı oyuncuları:

JOSH MAYO:Torku Selçuk Üniversitesi'nin bu sezonki ilk dış transferi oldu. Virtus Roma'dan kadroda dahil edildi. 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda oynayabilen Mayo 1987 doğumlu ve 1.82 boyunda. Geçen sezona İtalya'nın SutorMontegranaro takımında başlamış ve 19 maçta 16.2 sayı 2.3 ribaund, 4.3 asist ortalaması yakalamıştı. Sezon ortasında Roma'ya transfer olan Mayo burada da 10,0 sayı ve 2,0 ribaund ve 2,0 asist ortalaması yakaladı

RİCHARD THOMAS GUİNN: Boyalı alanda 4-5 numaralı pozisyonlarda oynayan Richard Thomas Guinn takıma İsrail'in MaccabiAshdod takımından transfer oldu. 1981 doğumlu ve 2.08 boyunda olan Guinn özellikle dış atışlardaki yüzdesi ile tanınıyor. 2007-2008 sezonunda Darüşşafaka'da da oynayan Amerikalı oyuncu o dönem takımın ligde kalmasına önemli rol oynamıştı. Guinn İsrail'de 34.0 dakika, 14.2 sayı, 9.5 ribaund, 0.9 asist ortalaması tutturmuştu. Guinn 2012-2013 sezonunda ise Panathinaikos forması ile boy göstermişti.

JASON BOONE:Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin boyalı alana transfer ettiği bir diğer isim JasonBoone oldu. Amerikalı oyuncu, sarı-mavililere Almanya'nın OliverBaskets takımından dahil oldu. 29 yaşındaki oyuncu 2.01 boyunda bulunuyor ve güçlü fiziği ve atletik yapısıyla tanınıyor. Octagon mezunu olan Boone, Alman Ligi'nde sezonu 20.0 dakika, 8.4 sayı, 4.1 ribaund, 1.0 asist ortalamasıyla tamamladı.

ALEKSANDAR RASİC:Son yapılan yabancı transfer oldu. 30 yaşında ve 1.93 boyundaki Sırp oyuncu oyun kurucu pozisyonunda mücadele ediyor. Türkiye'de daha önce Anadolu Efes, Trabzonspor ve TED Kolejliler'de forma giymişti. Sırp milli takımında da defalarca mücadele eden oyuncu, kariyeri boyunca Partizan, Montepaschi Siena, Rytas, Olympiacos gibi üst düzey takımlarda da oynadı. Başarılı oyun kurucu geçen sezonu TED Kolejliler’de geçirmiş ve ligde 7,0 sayı, 1,5 ribaund ve 2,7 asist, Eurocup’ta ise 8.7 sayı 4.4 asist ortalaması tutturmuştu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.