Torku Selçuk'ta “karar” çıkmadı

Torku Selçuk'ta “karar” çıkmadı

Uzun süredir kaderi tartışılan Torku Selçuk Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim kurulu toplantısından da karar çıkmadı.

Uzun süredir kaderi tartışılan Torku Selçuk Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim kurulu toplantısından da karar çıkmadı. 5 Haziran'da yapılacak genel kurul öncesi Konyaspor ile birleşme ve mevcut yapıda devam etme seçenekleri masada kaldı

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele veren ve başarısız bir sezonun ardından yaşadığı ekonomik sıkıntılar ile de birlikte kapanması gündemde olan Torku Selçuk Üniversitesi'nde belirsizlik sürüyor.

Son dönemdeki takımın kaderinin belirlenmesi adına yapılan çalışmaların paylaşılacağı ve nihai kararın alınabilmesi için geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim kurulu toplantısından da bir sonuç çıkmadı. Konyaspor'a devretme tartışılırken eğer mevcut yapıda devam etmek için yönetime aday çıkarsa mevcut yapıda devam edilecek. Konyaspor ile birleşme gerçekleşmez ve yönetime herhangi bir talip çıkmazsa dernek statüsünde bulunan takım kapatılacak. 5 Haziran'da yapılacak genel kurulda mevcut yönetim aday olmayacak. Şu ana kadar kulislerde herhangi bir adayın çıkmayacağı eğer Konyaspor ile birleşme olmazsa takımın kapanacağı konuşuluyor.

KONYASPOR İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Torku Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, Konyaspor ile Selçuk Üniversitesi'nin birleştirilmesi seçeneğinin gündeme gelmesinin ardından görüşmeleri yürüten isim oldu. 5 Haziranda yapılacak genel kuruldan önce konunun nihayete kavuşturulması adına iki yönetim arasında görüşmeler devam ediyor. Görüşmeleri Hem Torku Selçuk Üniversitesi hem de Torku Konyaspor yönetiminde bulunan Torku Konyaspor Basın Sözcüsü İbrahım Çınar ve Başkan Yunus Derebağ sürdürüyor. Ağar anlaşma sağlanırsa Torku Selçuk Üniversitesi'nin ismi ve renkleri değiştirilerek 2. Lig'de mücadeleye devam edecek.

ÜNİVERSİTE KAPATILABİLİR

Öte yandan 5 Haziran'da gerçekleştirilecek olan genel kurulda aday çıkması halinde bütün kararları yeni yönetim verecek. Eğer Konyaspor ile anlaşma sağlanamaz ve genel kurulda yönetime aday çıkmazsa takımın ortada kalması ve kapatılma tehlikesi bulunuyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Beko Basketbol Ligi'nde mücadele veren ve ekonomik nedenlerden dolayı ligden çekilecek olan Erdemir'i Torku Selçuk Üniversitesi'nin satın alacağıyla ilgili basın yayın organlarında çıkan iddialar yönetim tarafından kesin bir dille yalanlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.