Torku 'Konya'nın yüzünü güldürdü

Torku 'Konya'nın yüzünü güldürdü

PTT 1. Lig'de ilk 6 için mücadelesini sürdüren Torku Konyaspor, Manisaspor'u 2-1 mağlup ederek hem taraftarlarının hem de Konya'nın yüzünü güldürdü.

Torku Konyaspor'da büyük sevinç. İlk 6 mücadelesi veren Manisaspor karşısında yenik duruma düşmesine karşın ikinci yarıdaki etkili futboluyla galibiyete ulaşan yeşil-beyazlı takımda yüzler gülüyor..  Güçlü rakibi karşısında ilk yarıda gol yollarında etkili olamayan, ikinci yarıda ise daha iyi bir futbol sergileyerek, Recep ve Erdal’ın golleriyle 3 puanı kurtaran Torku Konyaspor, puanını 49’a yükselterek ilk 6 umutlarını artırdı.. Kartallar, kalan iki haftada 4 puan almaları halinde, büyük bir aksilik olmazsa play-off’ta yer alacak.  Neca’nın, haftanın son antrenmanında sakatlanması nedeniyle kadrodan çıkartılması ve Serkan’ın da takıma katılmasıyla Manisaspor karşısına değişik bir 11 ile çıkan yeşil-beyazlılar, dünü izinle geçirdi.. Torku Konyaspor’da, Pazar günün deplasmanda Şanlıurfaspor ile oynanacak maçın hazırlıkları bugün öğleden sonra Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilecek antrenmanla başlayacak.

RECEP: SONUNA KADAR DEVAM

Yeşil-beyazlı ekibin genç oyuncusu Recep Aydın, önce play-off ardından da Süper Lig hedefine ulaşacaklarına inandıklarını ifade ederken, takıma son düdüğe kadar destek veren taraftarlarımıza da teşekkür etti.  'Ligin boyu kısaldıkça takımların hedefleri doğrultusunda her hafta birbirinden zorlu maçlara sahne oluyor. Biz de böyle bir maça çıktık' sözleriyle başlayan Recep, "Manisaspor bu ligin kaliteli takımlarından biri. Zor maç olacağını biliyorduk. Ama bu kadar zorlanacağımızı açıkçası tahmin etmiyorduk. İlk yarı bizim adımıza istediklerimizi yapamadığımız bir 45 dakika oldu. Soyunma odasına yenik girmemize rağmen maçı kazanacağımıza inanıyorduk. Bu inançla sahaya çıktık ve bulduğumuz peş peşe gollerle öne geçtik. Daha da farklı kazanabilecek pozisyonlarımız vardı ama bunları değerlendiremedik. Gol attığım için mutluyum. Benim için önemli olan takım olarak kazanarak play-off yolunda önemli bir engeli daha kayıpsız geçmekti. Bunu başardık. Biz saha içerisinde sıcak havaya rağmen inanılmaz bir mücadele ortaya koyarken, taraftarlarımızda tribünleri doldurarak ve destek vererek aynı mücadeleye ortak oldular. Onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Şimdi önümüzde iki maçımız kaldı. Bu maçları da kazanarak play-off'a girebileceğimiz en iyi yerde ve en yüksek moralle girmek istiyoruz. Bunu başaracak güce ve inanca sahibiz. İnşallah play-off'ta da başarılı olarak Torku Konyaspor'u hak ettiği Süper Lig'e taşıyacağız" şeklinde görüş belirtti.

TÜTÜNEKER: EMEKLERİNE SAĞLIK

Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, sonuca ikinci yarıdaki etkili oyunlarıyla ve bulunan gollerle gittiklerini belirtirken, takımımızın geride kalan haftalarda ortaya koyduğu mücadelenin ve futbolun ayakta alkışlanması gerektiğini söyledi. Tütüneker, "Manisaspor bu ligin iyi takımlarından biri. Bizim onlara karşı yapmak istediklerimizi ilk yarıda rakibimiz bize karşı uyguladı. Beklemediğimiz bu oyun karşılığında istediklerimiz olmadı ve yediğimiz golle soyunma odasına geride girdik. İkinci yarıya başlarken yaptığımız oyuncu değişiklikler ile sap kanadı daha fazla kullanmak, orta sahada topun daha fazla sahibi olmak ve bulacağımız pozisyonlarla da skoru lehimize çevirmek istedik. Yaptığımız değişiklikler olumlu yansıdı ve peş peşe bulduğumuz gollerle 2-1 öne geçtik. 2-1'den sonra yakaladığımız net fırsatlar var. Bunları golle sonuçlandırıp skoru daha da farklı lehimize çevirmiş olsak son dakikalarda daha rahat bir maç izleyebilirdik. Ama zoru seçtik ve kalan dakikalarda kalemizi de iyi savunarak çok zor bir maçtan, hem de geriye düşmemize rağmen çok değerli bir galibiyet aldık. Bu galibiyetten dolayı oyuncularımı kutluyorum. Ama onlar sadece bugün değil, geride kalan haftalarda ortaya koydukları mücadele ve onurlu duruşlarıyla bunu hak ettiler. Herkesin emeğine sağlık. Önümüzde 2 maçımız var. Bu maçları da en iyi sonuçlarla kapatarak play-off oynamak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz bu" şeklinde görüş belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.