Torba Yasa, mükelleflere fırsatlar sunuyor

Torba Yasa, mükelleflere fırsatlar sunuyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük mali yapılandırılmasına ilişkin 6111 Sayılı Kanunun getirdiği avantajlar, uygulamalarda karşılaşılan problemler, kanunun yıl sonu işlemleri ve bilanço üzerindeki etkiler

Cumhuriyet tarihinin en büyük mali yapılandırılmasına ilişkin 6111 Sayılı Kanun’un getirdiği avantajlar, uygulamalarda karşılaşılan problemler, kanunun yıl sonu işlemleri ve bilanço üzerindeki etkileri  ile ilgili Mevlana Üniversitesi  Hekimoğlu  Konferans Salonu’nda KOMFED ve AKTİSAD işbirliğiyle bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gelir İdari Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, Gelir İdaresi Grup Başkanı İsmail Tekkoyun ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Zekayi Çenge bilgilendirmede bulundu.

Konya Muhasebe ve Finans Eğitim Derneği (KOMFED) Başkanı Celal Uyar, dernek  çalışmaları ve 6111 Sayılı (Torba) Yasa hakkında kısa bilgi verdi. Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz de, Yasa hakkında açıklamalarda bulundu. Gelir İdari Başkan Yardımcısı Şinasi Candan Başkanlığında, Gelir İdaresi Grup Başkanı İsmail Tekkoyun ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Zekayi Çenge tarafından yapılan sunumda; Torba Yasa ile mükelleflere kaçırılmaması gereken fırsatların sunulduğu vurgulandı. Şinasi Candan, “Bunlardan en önemlisi borçlu mükelleflere getirilen ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkan veren düzenlemelerdir. Buna göre, başvurulması halinde 31 Aralık 2010 tarihi öncesi borçlar yeniden yapılandırılacaktır. İstenilmesi halinde yapılandırılmış borçlar 36 ayda 18 taksitte ödenebilecektir. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşılmayacaktır. Böylece iş ve işlemler vergi borcu problemi olmadan yürütebilecektir. Mükellefler Yapılandırma Kanunundan yararlanması halinde borçlarından dolayı ihalelerde sorun yaşamayacaktır. Ayrıca, yapılandırma sırasında herhangi bir teminat istenilmeyecektir” dedi. Sunum sonrasında katılımcılar tarafından konu ile ilgili yöneltilen sorular, Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerince cevaplandırıldı. Ayrıca, seminer sonunda KOMFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Uyar, Konya Vergi Dairesi Başkanı ve Konya Mali Müşavirler Odası Başkanı tarafından Gelir İdari Başkan Yardımcısı Şinasi Candan’a  ve Grup Başkanlarına hediye  takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.