Toptan et fiyatı düştü

Toptan et fiyatı düştü

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, besicinin bir kilogramını 9,3 TL'ye mal ettiği eti 8,5 TL'ye zararına sattığını ileri sürdü.

Karabulut yaptığı açıklamada, kurban bayramında kurbanlıkların hızlı bir şekilde satılmasıyla umutlanan besicilerin, et fiyatlarında sürekli düşüş yaşanmasıyla hayal kırıklığına uğradığını belirtti.
Toptan kırmızı et fiyatının 8,5 TL'ye kadar düştüğünü dile getiren Karabulut, ''Besici, bir kilogram eti 9,3 TL'ye mal ederken ürettiği eti 8,5 TL'ye zararına satıyor'' dedi.
Sürekli zarar eder duruma gelen besicinin hayvanlarını, fiyatın yükselmesini beklediği için kesime vermeyip bekletmeyi tercih ettiğini belirten Karabulut, şunları kaydetti:
''Besici hayvanını kestirmemeye çalışırken, süt fiyatlarındaki düşüş nedeniyle süt üreticileri dişi hayvanlarını, karkas kilosunu 7 TL'ye kadar fiyatlardan kesime veriyor. Dişi hayvanların düşük fiyattan kesime verilmesi et fiyatlarını daha da düşürüyor. Et fiyatlarının düşmesindeki bir başka etken de ekonomik kriz nedeniyle et satışlarının azalması. Vatandaş et alırken bile krizi düşünerek daha az miktarda et alıyor. Talep azaldığı için de fiyatlar düşüyor.''
Zarar eden besicinin acil desteğe ihtiyacı olduğunu anlatan Karabulut, ''Daha önce uygulandığı gibi etin kilogramına bir kaç TL'lik destek verilmesi kaçınılmaz hale geldi. Hükümetten bu konuda ciddi bir adım bekliyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.