Toplu ulaşım toplu eziyet!
Çoğunuz, gün içerisinde toplu ulaşım araçlarını kullanıyorsunuzdur. Arabanız yoksa vay halinize!
Tramvay, minibüs ve otobüs... Hepsi birbirinden çileli. Neden mi?
Mesela tramvay, çok ağır ilerliyor. 15 dakikalık mesafeye en az yarım saatte ulaşıyor.
Ayrıca Elmalılı Hamdi, Otogar, 1. Organize, Kule ve Belediye duraklarında dakikalarca bekliyor. İnsanın sabrı tükeniyor. Üzerine bir de tramvayın arka tarafından gelen beyin yorucu ses... Şahit olmuşsanız. Tam rezalet.
Otobüsler... Daha öncede belirtmiştim. 44 numara=Toz duman içinde bir yolculuk. Binenlerin öksürmekten ciğerleri çıkıyor. Eski otobüs ise bir de. Can güvenliğiniz hiç yok.
2 numara= Meram Yaka otobüsü. 1 numara= Hocafakıh. 4 numara=Meram Yeniyol. Çilenin bir diğer adresleri. Öğrenciler, hastalar, yaşlılar, hamileler... Yoğunluktan ter revan içinde kalan yolcular! Güzergah duraklarında bekleyen ve kalabalıktan alınmayan yolcular!
Bunlara bir de Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi önünde çarşıya gitmek için bekleyen yolcuları eklemek lazım. Onlar da az çekmiyorlar. Dakikalarca otobüsün gelmesini bekliyorlar. Sefer sayısı yetersiz.
Gelelim minibüslere. Trafikteki araçlar, yayalar ve minibüsün içindeki yolcular için tam bir tehlike! Niye mi? Çoğu minibüs sürücüsü, kural tanımıyor. Dakikasını yetiştirmek için yolcularının canını tehlikeye atıyor. Yaptığı ani fren ile yolcularının kaşını gözünü yaran minibüscüler bile gördük!
Peki çözüm? Paranız varsa ayağınızı yerden kesecek bir araç almanızı tavsiye ederim. İş, araba almakla da bitmiyor. Konya'da trafiğe çıkıyorsanız stres oluşturacak bir şeye illa ki denk gelirsiniz. Önünüzde aniden duran bir minibüse, makas atan bir araca, şov yapan bir motosiklet sürücüsüne yakalanabilirsiniz.
Trafik kültürünü, ahlakını hayatınızın ayrılmaz bir parçası haline getirin. Sabırlı olun. CAN taşıdığınızı unutmayın. Siz ey yetkililer! Denetimleri sıklaştırın. Sonradan ah vah etmeyin!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
EMRE. BY KONYA MILLET VEKILI AHMET SORGUN BY KONYALI KARDESLERIMIZIN SURIYELILERLE YASAMAKTAN MEMNUN DEDI TUZU KURU OLAN ICIN DOGRU GELSIN BI 44 NUMARALI OTOBUSE BINSIN 1400 tl alsin BI AY 600 TL KIRA VERSIN. GOREYIM ASGERI UCRETLI ICIN TOKI BIR HAYAL TOKI OTURANLARIN KAPI ONUNDEKI ARACLARINA BI BAKIN.
Yanıtla (1) (0)EMRE BEY KONYALI HACILARIMAZA BI SOR PROMOSYAN HAKMI FAIZ HANI HARAMDI HANI 600 700 TL KIRA 1400 TL MAAS ODAMI HAK BU MEMLEKETTE SGG CALISMAK SUC OLMUS ARTIK. IŞSIZSEN BI DE SURIYELIYSEN EN IYI SENSIN
Yanıtla (1) (0)Emre Bey kardeşim güzel bir konuya temas etmişiniz teşekkür ederim. Günümüzün en büyük problemi ulaşım. Bilhassa her gün yolculuk yapmak zorunda kalan biri olarak yüreğimize su atmış oldunuz. Siz sadece gördüklerinizi kaleme almışsınız. Ya birde,53 numaralı otobüsün halı tam bir muamma. Yolculuk yapmak tam bir rezalet. insanlar balı istifi gelip gitmekteler. Bil hassa mesai çıkışı olan 17.00 ve sonraki saatlerde, yetkililerin bu konulara el atmalarını rica ediyorum.
Yanıtla (1) (0)Dünyakenti Konya'yı güzel örneklemişsiniz...Evet KOnya dünya kentidir ama AKp veya Bangladeş standartlarında...Benzeri modern şehirlerde en azından 3-4 metro hattı,8-10 tramvay hattı bulunmakta... Belediye başkanları ve milletvekilleri bu toplu taşıma araçlarını kullanmakta... Belediye başkan ve müdürleri toplu taşımayı kullanmadığı sürece bu ortadoğulu anlayış değişmez..
Yanıtla (2) (0)