Toplu sözleşmede işçilerin istediği oldu

Toplu sözleşmede işçilerin istediği oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerinde çalışan Hizmet-İş Sendikası üyesi işçilerin toplu iş sözleşmesi Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen törenle imzalandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçiler için önümüzdeki 2 yılda yapılacak olan maaş artışlarını ve sosyal hakların belirleyen iş sözleşmesine imza attı. 12.Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ne AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve odaların temsilcileri ile belediye çalışanları katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, güzel bir mutabakata imza attıklarını belirterek, “Seçime giden süreçte, şehrimizi ve çalışanlarımızı ilgilendiren problemlerin çözümü için uğraşıyoruz. Çalışanlarımız, bizim yol arkadaşlarımızdır. Biz de işçi, memur, amir ayrımı yapmıyoruz. Bugün Konya’yı dünya kentleriyle yarışır hale getirebilmişsek, bunda hiç şüphesiz ki emektar işçilerimizin yaptığı çalışmaların büyük katkısı olmuştur” diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası’nın üyesi olan işçilerin haklarını her platformda başarıyla savunduğunu söyleyen Tahir Akyürek, “Biz de imkanlarımız ölçüsünde arkadaşlarımız için en iyi sonuca ulaşmaya çalıştık. Şu an Türkiye’de işçiler açısından en iyi sonuca ulaşılan sözleşmeyi imzalıyoruz. Bu bakıma da Konya diğer illere örnek teşkil edecektir. Toplu İş Sözleşmesi’nde sendikamızın ve işçilerimizin dediği oldu. Çalışanlar açısından iyi bir sonuç çıkmış oldu” ifadelerini kullandı. İşçinin hakkının alın teri kurumadan verilmemesi durumunda ne kadar zam yapılırsa yapılsın bunun fazla anlamı kalmadığını söyleyen Akyürek, “Konya’da 4 belediyemiz de çalışanlarına borcu olmadan, maaşlarını günü gününe yatıran belediyelerdir. Konya çalışma hayatı adına da bir örnek olacak. Taşeron işçiler açısından da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yapıyoruz. Taşeron firmalar aracılığı ile belediyemize çalışan işçilerimiz için de bir yolunu bulup sendikalı hale gelmelerini sağlayacağız. Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da Toplu İş Görüşmeleri’nin 2 ay önce başladığına işaret ederek, “Başkanlarımız, işçilerimizin lehine yönelik bir sonuç alınacağını belirtmiştir. Bugün bu sonucu aldık, sevindik. Konya Hak-İş için önemli bir merkezdir. Hak-İş Konya’nın desteğiyle Türkiye’nin en önemli, öncü konfederasyonlarından birisi olmuştur” dedi.

Hizmet-İş Sendikası üyesi belediye çalışanları için ilk 6 ay yevmiye 3,5 TL, sosyal haklara yüzde 7; ikinci 6 ay yevmiye 3 TL, sosyal haklara yüzde 7; üçüncü 6 ay yevmiye yüzde 5, sosyal haklara yüzde 7; dördüncü 6 ay yevmiye yüzde 6, sosyal haklara yüzde 7 olarak hak tanzimi belirlendi.

Konuşmaların ardından belediye başkanları ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan hep birlikte 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladı.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.