Tohum desteklerinde süre uzatıldı

Tohum desteklerinde süre uzatıldı

Karaman İl Tarım Müdürü Hikmet Doğru, sertifikalı tohum kullanımı ve sertifikalı meyve- asma fidanı ve çilek fidesi ile kapama bağ-bahçe tesisi desteklemeleri ile ilgili müracaat süresinin ocak ayı sonuna kadar uzatıldığını söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız tarafından sertifikalı tohumluk, meyve-asma fidanı ve sertifikalı çilek fidesi ile kapama bağ/bahçe tesisi kurulmasını teşvik etmek amacıyla  10 Mayıs 2006 tarih ve 26164 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Sertifikalı Tohum Kullanımı ve Sertifikalı Meyve-Asma Fidanı, Çilek Fidesi İle Kapama Bağ-Bahçe Tesisi Desteklemeleri Hakkındaki Tebliğ ile üreticilere teşvik veriliyor.

Bu alanda desteklemelerin 31 Aralık 2008 tarihinde sona erdiğini hatırlatan Karaman İl Tarım Müdürü Hikmet Doğru, sürenin 2009 Ocak ayı sonuna kadar uzatıldığı bilgisini verdi. Hikmet Doğru şunları söyledi: “06 Ocak 2009 tarih ve 27102 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sertifikalı Tohum Kullanımı Ve Sertifikalı Meyve/Asma Fidanı/Çilek Fidesi İle Kapama Bağ/Bahçe Tesisi Desteklemeleri Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2008/74)”in 3 üncü maddesi gereğince söz konusu müracaatlar 31 Ocak 2009 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için 31 Ocak 2009 tarihine kadar müracaat etmeleri menfaatlerine olacaktır.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.