TL dönemi bugün başladı

TL dönemi bugün başladı

Merkez Bankası Konya Şube Müdürü Şerafettin Baydaş, sistemini TL'ye göre adapte etmemiş olan banka şubelerinin YTL vermeye devam edeceğini söyledi.


Baydaş yaptığı açıklamada, kendilerinin Ekim ayından itibaren, 1 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girecek TL'lerin örneklerinden Konya'daki bankaların şubelerine, sistemlerini yeni piyasaya sürülen TL'ye adapte etmeleri için verdiklerini belirtti. 
Ardından da kendilerine başvuruda bulunan bankalara, 1 Ocaktan itibaren kullanılması için TL yüklemesi yaptıklarını dile getiren Baydaş, ''talepte bulunan bankalara para yüklemesi yapıldı, henüz talepte bulunmayan bazı bankalara ise para yüklemesi yapılmadı'' dedi. 
Baydaş, bugün akşam saatlerine kadar kendilerine müracaat edecek bankalara da yeni para yüklemesi yapabileceklerini ifade etti. 
Sistemlerini TL'ye göre adapte etmemiş olan banka şubelerinin ATM'lerinden geceden itibaren YTL verilebileceğini anlatan Baydaş, ''biz talepte bulunan banka şubelerine gerekli TL yüklemelerini yaptık. Sistemlerini TL'ye göre adapte etmiş bankalar, bu gece 1 Ocağa girilen saatlerden itibaren ATM'lerinden TL ödemesi yapabilecek. TL'ye sistemini adapte etmemiş bankalar da YTL vermeye devam edecek'' diye konuştu. 
Baydaş, TL'ye geçiş konusunda kendilerine düşen görevi yerine getirdiklerini, TL'ye geçişle ilgili yaşanabilecek sorunların bankaların kendilerini bağlayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.