THD'den 'gaz zammını geri çekin' çağrısı

THD'den 'gaz zammını geri çekin' çağrısı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar doğalgaza yapılan zammın milyonlarca işsiz ve hane gelirleri düşük olan tüketicilerin donmasına neden olacağını ileri sürerek, 'zammı geri çekin' çağrısı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar doğalgaza yapılan zammın milyonlarca işsiz ve hane gelirleri düşük olan tüketicilerin donmasına neden olacağını ileri sürerek, hükümetin biran önce bu yanlış ve ithal enerji politikalarından vazgeçmesini istedi.

Çakar doğalgaza yapılan zam üzerine yazılı bir açıklama yaptı. "Doğalgaza konutlarda yapılan yüzde 12.28 ile yüzde 14.35 dolayındaki zam, zaten enerji giderleri yüksek olan tüketicilerin mağduriyetini daha da arttıracaktır" diyen Çakar bunun tüketiciye maliyetini çıkartarak şunları kaydetti:

"Hanelerin yıllık ortalama 1500 m3 doğalgaz tükettiği dikkate alındığında, doğalgaz fiyatlarının konutlarda yüzde 12.28 artması durumunda tüketiciler doğalgaza ortalama olarak bir ayda 11.13 TL, bir yılda 133.60 TL daha fazla para ödeyeceklerdir. Bu durumda, hanelerin aylık ortalama doğalgaz giderleri 101.78 TL, yıllık ortalama doğalgaz giderleri ise 1221.45 TL olacaktır. Buna göre, aylık net ücreti 659 TL olan bir asgari ücretlinin aylık ortalama doğalgaz gideri aylık ücretinin yüzde 15.44'nü alacaktır. Bu son zamla birlikte milyonlarca işsiz ve hane gelirleri düşük olan tüketiciler ile dar gelirli tüketiciler donacak, enerji yoksulluğu daha da artacaktır."

-"ZAMMI GERİ ÇEKİN" ÇAĞRISI

İthal doğalgaza dayalı yanlış enerji politikalarının faturasının işsiz, yoksul, dar gelirli tüketicilere çıkartılmasının tüketici haklarına, insan haklarına, kamu yararına, ülke yararına aykırı ve kabul edilemez olduğunu kaydeden Çakar hükümete şu çağrıda bulundu:

"Tüketici Hakları Derneği olarak, hükümetin biran önce bu yanlış ve ithal enerji politikalarından vazgeçmesini tüketici haklarına, kamu ve ülke yararına uygun olarak ülkemizin doğal kaynaklarına dayalı bir enerji politikasına dönmesini öneriyor ve bekliyoruz."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.