Tenisçi İpek Soylu: Hedefim Dünya Sıralamasında İlk 10’da Yer Almak

Tenisçi İpek Soylu: Hedefim Dünya Sıralamasında İlk 10’da Yer Almak

ABD Açık Tenis Turnuvası’nda genç çiftlerde Grand Slam kazanan ilk Türk tenisçi olan İpek Soylu, hedefinin dünya sıralamasında ilk 10’da yer almak olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Dergisi’ne konuşan İpek Soylu ‘Yerli...

ABD Açık Tenis Turnuvası’nda genç çiftlerde Grand Slam kazanan ilk Türk tenisçi olan İpek Soylu, hedefinin dünya sıralamasında ilk 10’da yer almak olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Dergisi’ne konuşan İpek Soylu ‘Yerli Sharapova’ olarak anılmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Türkiye’ye bir ilki yaşatan İpek Soylu, "Öncelikle çok güzel bir haftaydı. Bir grand slam oynamak bile benim için büyük bir tecrübe oldu. Teklerde ilk turda kaybettim ardından İsviçreli partnerimle daha çok çalıştık, daha çok konsantre olduk. Son finali çok keyifliydi." diyerek, şunları söyledi:

"Çok güzel maçlar oynadık her maçtan keyif aldık. Final maçı da çok başa baş geçti. Bir ilki başarmak benim için çok mutluluk verici bir olay bu ilk oldu umarım son olmaz. Annem maçlar esnasında hep yanımdaydı maç esnasında da konuştuk bana destek oldu. Ailece çok mutlu olduk, 12 senelik emeğimin karşılığını aldığım çok huzurluyum."

BAŞARISININ SIRRI

Soylu, başarısının sırrını açıklarken ise "Her şeyin başında çok çalışmak vardı. Ben Adana doğumluyum Adana’da antrenman yaparken İstanbul’a transfer oldum. 13 yaşındayken." diyerek, şöyle devam etti:

"Enka Spor Kulübü'nde antrenman yapıyorum. Arka planda da çok insan var destek olan. Ben bana düşen kısmı iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Çok çalışarak işime hedefime konsantre olarak sonucunda da emeğimin karşılığını almak mutluluk verici."

Başarılı tenisçi artık büyüklerde yarışacağını belirterek ilk hedefinin Avusturya Açık’a katılmak olduğunu söyledi.

'YERLİ SHARAPOVA'

Soylu, ünlü tenisçi Maria Sharapova’ya benzetilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirirken, "Ben Maria Sharapova’yı çok beğeniyorum ve örnek alıyorum gelmiş geçmiş en büyük tenisçilerden biri bence güzel bir duygu öyle başarılı bir tenisçinin adıyla yer almak." sözleriyle anlattı.

1996 doğumlu İpek Soylu geçen yıl da ABD Açık'ta genç çiftlerde yarı final oynama başarısı göstermişti. Genç raket bu yıl hedefine ulaşarak bir Grand Slam kazanan ilk Türk raket unvanıyla tarihe geçti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.