'Temizliğe Giderek Para Kazanmak İçin Öğretmenler Bile Müracaat Ediyor'

'Temizliğe Giderek Para Kazanmak İçin Öğretmenler Bile Müracaat Ediyor'

Gün geçtikçe artan hayat pahalılığı pek çok meslek erbabını ikinci iş yapmaya sevk ediyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar mesailerinden arta kalan zamanında farklı alanlarda part-time çalışarak ek kazanç sağlıyor. Boş zamanlarında...

Gün geçtikçe artan hayat pahalılığı pek çok meslek erbabını ikinci iş yapmaya sevk ediyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar mesailerinden arta kalan zamanında farklı alanlarda part-time çalışarak ek kazanç sağlıyor. Boş zamanlarında çalışmak isteyenlere aracılık yapan www.evebirilazim.com'un kurucusu Veysel Berk, part-time çalışmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, "Ek gelir sağlamak için temizliğe gitmek üzere bize başvuranlar arasında; insan kaynakları uzmanları, muhasebeciler, mütercim-tercümanlar, lisedeki hocaları bile var." diyor.

www.evebirilazim.com; şimdilik evine temizlikçi bulmak isteyenler ile bu işe talip olanların buluştuğu bir site. Kurucusu Veysel Berk. Platformun kuruluş hikayesi de yurt dışından dönüşünde ev ve ofisini temizletmek isteyince başına gelenlere dayanıyor. 14 sene yaşadığı San Francisco’dan Türkiye’ye gelen Berk, temizlikçi bulmak için bir hayli uğraşır. Pek çok yere telefon açar, temizlik şirketleri ile irtibata geçer ama nafile. Bu arada arkadaşlarına, "Siz ne gibi yol ve yöntemle temizlikçi buluyorsunuz?" diye sorar. Aldığı, "Temizlikçi yer yer geliyor, yer yer gelmiyor." cevabı üzerine bu iş üzerine eğilmeye karar verir ve www.evebirilazim.com'u kurar. Platformu da ek gelir elde etmek isteyen herkese açar ve bu durum bir hayli ilgi çeker.

Hem müşteri, hem de ek iş yapmak isteyenlerin siteye gösterdiği ilgiden memmun olan Berk, "Çok ilginç. Beklemediğimiz seviyelerde, farklı portfolyolarda insanlarla karşılaştık. Mesela; Boğaziçi Üniversitesi'nden bir öğrenci bize hizmetçi olarak hizmet verebiliyor. Bir şirketteki insan kaynakları uzmanı, muhasebeciler, mütercim-tercümanlar, lisedeki hocalar.. Çünkü inanılmaz, ciddi esnek bir çalışma sistemi sunuyor, hafta sonları çalışıp maaşını iki katına çıkarma imkanı sunuyorsunuz. Bizim sistemimizde insanlar, hangi günlerde, hangi saatlerde çalışacaklarını kendileri belirleyebiliyor, böyle bir esneklik var." ifadelerini kullanıyor. Berk'in verdiği bilgiye göre 2+1 evin günlük temizliği 120 liraya mal oluyor.

evebirilazim'ın, Facebook’ta 21 bin üyesi var. Web sitesine her ay ortalama 60 bin giriş oluyor. Günde 250, ayda 7 bin 500 müşteriye hizmet verdiklerini kaydeden Berk, Ağrı’dan bile talep aldıklarını dile getiriyor. Berk, 1.000 dolar yatırımla kurduğu siteden 2017'de 500 milyon liralık ciro elde etmeyi hedefliyor.

Sundukları hizmetleri ilerleyen zamanda çeşitlendireceklerini de vurgulayan Berk, çocuk bakıcılığı ve evde eğitim gibi hizmetler sunmayı düşündüklerini aktarıyor. Berk, "Hizmetlerimizi artırma, çeşitlendirme niyetindeyiz. Platformun adı ‘bana temizlik lazım’ ya da ‘eve temizlik lazım’ değil, ‘eve biri lazım’. Hizmetlerimize bakıcılık ve eğitim de dahil olabilir. Mesela; çocukların ödevlerini yaptırma gibi projemiz var. Şöyle ki; üniversitede okuyan öğrenciler siz eşinizle alışverişe ya da sinemaya gittiğinizde hem çocuklarınıza bakacak, hem ödevlerini yapmalarına yardımcı olacak." şeklinde konuşuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.