Tekvandoya bayan ilgisi artıyor

Tekvandoya bayan ilgisi artıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında faaliyetler devam ediyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında faaliyetler devam ediyor. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının sona ermesinin ardından yaz spor okulları da faaliyetler hızlandı. Faaliyetlerine başlayan yaz spor okullarının resmi açılış töreni 29 haziran tarihinde yapılacak. Yaz spor okulları Atletizm, badminton, jimnastik, judo, karate, masa tenisi, tekvando, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, aerobik, halter, güreş olmak üzere 14 branşta hizmet veriyor. Bu branşlardan birisi olan Tekvandoya her geçen yıl bayan sporcuların ilgisi daha çok artıyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan tekvando antrenörü Mehmet Gökhan Ergün, “ Konya’da tekvandoya ilgi her geçen gün artıyor. Bayan sporcular tekvandoya her geçen daha fazla ilgi duyuyor. Bu sezonda yaz spor okullarımıza bayan sporcularımızın yoğun katılımı var. Şuanda yaz spor okullarımızda genel olarak 160’ın üzerinde sporcumuz var. Bu sporcularımıza sporun yanında bilimsel eğitimlerde veriyoruz. Tekvando branşının temelinde disiplin vardır. Bizde bu temeli en iyi şekilde oturtmak için diğer antrenör arkadaşımız Hüseyin Toprak ile çalışıyoruz. Tekvando branşı bilindiği gibi olimpik bir branş. Türkiye bu branşta büyük söz sahibi. Federasyon Başkanımız Metin Şahin de bilindiği gibi Konyalı.

Biz de yaz spor okullarında sporcuları milli formayı giyecek kapasitede yetiştirmeye çalışıyoruz. Antrenmanlarımız haftanın 6 günü devam ediyor. 15.45 itibari ile antrenmanlarımız tamamlanıyor ancak elit sporcularımızla çalışmalarımız 17.00’ye kadar devam ediyor” diye konuştu. Ergün ayrıca Selma Canlı, Gülçin Şeker ve Selver Şeker’in Venezuela’da yapılacak Dünya Şampiyonasında milli formayı giyeceklerini ifade etti.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.