Tekstilci teşvik bekliyor

Tekstilci teşvik bekliyor

Sezon başlangıcı yapan tekstil sektörü yeni dönemde teşvik bölgesine alınacak iller arasında Konyanın da olmasını istiyor

Konya Tekstil Konfeksiyon Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KOTİAD) Başkanı Bekir Dikici: Bizim sektörün canlanması için girdilerin düşmesi lazım. Kriz sezon boşluğuna geldi, şimdi sezon başladı, şu an bizim sektörde kıpırdama var. SSK, vergiler, stopajlar ve enerji maliyetleri en büyük sıkıntımız. Özellikle Konya teşvik bölgesinde olmadığı için maliyet açısından sıkıntı var.
Şu an herkes iş başı yaptı. Tekstilde işten çıkarma yok. Dövizin fırlamaması gerekiyor. Ham maddenin hepsi dövizle alınıyor. Karlar kur farkına gitmemeli. Dövizin düşüşü de ihracata olumsuz olur. Dövizde istikrar olmalı.
Konya’yı teşvik kapsamına aldırmak istedik çok çalıştık ama olmadı. Yeni dönemde teşvik bölgesine alınacak iller arasında olması büyük avantaj olur.
Sentosa Triko, Abdullah Altuntaş: Esnafa şu saatten sonra nakit dönüşü lazım. İstihdam, KDV ve sigorta indirimi gibi şeyler esnafa kifayet etmiyor. Esnafa nakiti döndürecek çözüm lazım. Çünkü üretimde düşüş var. Üretimde düşüş olduktan sonra maliyetin düşmesinin bir anlamı yok. Çünkü satış yok. Satış sirkilasyonunun sağlanması ve nakitin döneceği bir sistem oluşturulmalı.
Emmioğlu Giyim İbrahim Gökay: Şu anda esnafın genelinin durumu iyi değil. Birçok esnaf banka kredisiyle ayakta durmaya çalışıyor, çoğunluğu borçlu. Kendi öz sermayesini kullanıp ticaret yapan esnafta sıkıntı daha az.
Sıcak para lazım. Bence devlet tarafından SSK primleri biraz ertelenmeli. Son günlerde beyaz eşya ve otomotivde KDV ve ÖTV indirimine gidilmesi bizim sektöre de yansıtılmalı, bizde de KDV aşağıya çekilmeli. Esnafın şu an büyük sıkıntısı SSK primleri. SSK primlerini belli bir süre almama ya da belli bir dönem sonra alınmasını istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.