Tayland’da Göstericiler Kral İçin Sokakları Temizliyor

Tayland’da Göstericiler Kral İçin Sokakları Temizliyor

Tayland’da hükümet karşıtı gösterilerin tansiyonun düştüğü gözlenirken, göstericiler yarın kutlanacak olan Kral’in 86.

Tayland’da hükümet karşıtı gösterilerin tansiyonun düştüğü gözlenirken, göstericiler yarın kutlanacak olan Kral’in 86. doğum günü sebebi ile sokaklar ve caddeler köpüklü sular ile temizledi.

Tayland’daki protestolara Kralının 86. doğum günü kutlamalarına hazırlık için ara verildi. Yedi’den yetmişe herkes temizlik kampanyasında yer aldı.

Eline fırçayı alan göstericiler temizlik görevlileri ile birlikte sokakları köpüklü sular ile temizledi. Kralın doğum günü kutlamalı adresi olarak bilinen “Sanam Luang” ve "Demokrasi Meydanı" bölgesindeki protestocular, sokakların süslenmesi ve hazırlıkların yapılması için kısa süreliğine bulundukları bölgeyi terk ettiler.

Tayland kralı Bangkok’a 200 kilometre uzaklıktaki Hua Hin bölgesindeki sarayında kaldığından dolayı bu sene resmi kutlamanın sarayında olacağı belirtildi. Kutlamaların Bangkok’ta da yapılacağı bildirildi. Protestolar sebebi ile Tayland kralının doğum günü mesajının içeriği merak konusu.

Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra, Tayland Kralı Bhumibol' un 86'inci doğum günü kutlamalarına katılmak için Hua Hin'in kentine gittiği bildirildi.

Kral Bhumibol, siyasi bir rolü olmayan anayasal bir monark olmasına rağmen, geniş halk yığınları tarafından seviliyor ve ülkenin yegâne birleştirici sembolü olarak görülüyor.
Tahtta 63 yıldır oturan ve iktidarında 18 askeri darbe görmüş olan Bhumibol, dünyanın en uzun süredir tahtını koruyan kralı unvanını taşıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.