Tayland'da Göstericiler Erken Oy Kullanmayı Engelledi: 1 Ölü

Tayland'da Göstericiler Erken Oy Kullanmayı Engelledi: 1 Ölü

Tayland’da 2 Şubat'ta yapılacak genel seçimler öncesinde bugün yapılan erken oy kullanma, hükümet karşıtı göstericiler tarafından engellendi.

Tayland’da 2 Şubat'ta yapılacak genel seçimler öncesinde bugün yapılan erken oy kullanma, hükümet karşıtı göstericiler tarafından engellendi. Göstericiler, oy kullanmak için seçim seçim merkezlerine gelen vatandaşların binalara girişine izin vermedi.

Tayland, 2 Şubat 2014 tarihinde genel seçimlere hazırlanıyor. Ülkede genel seçim öncesinde erken oy kullanmak için kayıt olan bir milyona yakın seçmen, bugün seçim merkezlerine gitti. Ancak seçmenlerin seçim merkezlerine girişleri hükümet karşıtı protestocular tarafından engellendi.

Başbakan Yardımcısı Surapong Tovichakchaikul yaptığı açıklamada, başkent Bangkok’ta kurulan 50 sandıktan 46’sında göstericilerin engellemesinden dolayı oy verme işlemini yapılamadığını belirttti.

Bu arada Bangkok'un Bang Na bölgesinde hükümet karşıtı göstericiler ile Tayland'ın devrik Başbakanı Thaksin Shinawatra yanlısı grup ile silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada hükümet karşıtı göstericilerin liderlerinden Suthin Tharathin'in vurularak öldüğü aktarıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.