Tavşanlı mesaisi başladı

Tavşanlı mesaisi başladı

Kayseri Erciyesspor galibiyeti ile moral bulan Konyasporda Tavşanlı Linyitspor maçının hazırlıkları başladı

Kayseri Erciyesspor galibiyeti ile moral bulan Konyaspor’da Tavşanlı Linyitspor maçının hazırlıkları başladı. Basın Sözcüsü Güven Öten, seri galibiyetler alarak zirveye doğru tırmanacaklarını söyledi

Konyaspor’da, Pazar günü deplasmanda oynanacak Tavşanlı Linyitspor maçının hazırlıkları bir günlük aradan sonra dün başladı. Tatlıcak tesislerinde yenileme antrenmanı olarak gerçekleştirilen çalışmaya sakat ve izinli futbolcular dışında kalanlar katıldı. Antrenmanda futbolcuların oldukça neşeli olmaları dikkat çekti. Takımda moral süper. Gözler Tavşanlı maçına çevrildi. Bugün çift çalışma yapacak olan Kartallar, yarın ve Cuma günü taktik ağırlıklı antrenmanlar yapacaklar ve Kütahya’ya muhtemelen Cuma günü öğleden sonra gidecekler.
Konyaspor’da, sakatlığı iyiye giden ve bu hafta takımla birlikte çalışmalara katılması beklenen Ertuğrul’un Linyit maçında da yer alamayacağı bildirildi. Muhammet’in durumu ise hafta sonunda belli olacak. Ülkesinin Milli takımına giden Kere’nin önümüzdeki hafta içerisinde Konya’ya döneceği bildirildi.  Erciyes maçında hiçi bir futbolcusu sarı kart görmeyen yeşil-beyazlı takımda 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunmakta. Kaleci Pawelek ile birlikte Erdinç, Selim, Robak ve Muhammet bir sarı karat daha görmeleri halinde yönetmelik gereğince bir sonraki maçta forma giyemeyecekler.
ÖTEN: ZİRVEYE YAKLAŞMAK İSTİYORUZ
Kayseri Erciyesspor önünde alınan 1-0’lık galibiyetin takımımıza gelecek haftalarda oynanacak zorlu maçlar öncesinde moral olduğunu belirten Basın Sözcüsü Güven Öten, TKİ Tavşanlı Linyitspor mücadelesi ile başlayacak periyotta avantajı iyi değerlendirip seri yakalayarak Süper Lig hedefini sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi.
Konyaspor’un kazanması gereken Kayseri Erciyesspor maçında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyduğunu ifade eden Öten, “Oyuncularımız kendilerine yakışır bir şekilde mücadele ettiler. Sürekli olarak golü ve galibiyeti kovaladılar. Sonunda da amaçlarına ulaştılar. Son vuruşlarda etkili ve şanslı olabilsek ortaya farklı bir skorda çıkabilirdi. Ama üst üste deplasmanda alınan 2 yenilgi sonrasında ihtiyacımız olan bir dönemde gelen bu galibiyet çok önemliydi. Mücadelelerinden dolayı oyuncularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Kayseri Erciyesspor maçında hırs, istek ve mücadele Konyaspor’un Bank Asya 1.Lig’in Süper Lig yolunda en iddialı takımlarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Şimdi TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı ile başlayacak periyotta saha avantajımızı da iyi kullanarak yakalayacağımız seri ile ligin zirvesine daha da yaklaşmak istiyoruz. Bu ekip bunu başaracak güce ve inanca sahip” diye konuştu.
Hafta sonu oynanacak TKİ Tavşanlı Linyitspor maçına da değinen Öten, “Rakibimiz 2-0 geriden gelerek deplasmanda 7-2’lik bir galibiyet aldı. 3 maçtır kazanıyorlar ve bir çıkış içerisindeler. İddialı iki takımın mücadelesi olacak. İnşallah o gün için futbol adına doğruları yapan ve kazanan taraf biz oluruz. Bu konuda takımımıza inancımız tam” dedi. SMS kampanyasına da değinen Öten, “Taraftarlarımızdan gelen istek üzerine ve yoğun bir uğraş sonunda kulübümüzün içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya bir nebze de olsa çare olması adına başlattığımız kampanyaya geride kalan dönemde beklediğimiz ilgiyi göremedik. Konyaspor’a gönül veren ve Konyalıyım diyenler zor gündeki takımımıza 5 TL karşılığında destek vermenin mutluluğunu yaşayabilecekleri bu organizasyonda inşallah önümüzdeki günlerde gereken ilgiyi gösterirler” şeklinde görüş belirtti.
19. HAFTA 31 GOL ATILDI
Bank Asya 1. ligde 19. hafta da Elazığspor’un liderliğiyle geçildi. 39 puanla zirvede yer alan ve Denizlispor’u deplasmanda tek golle geçen Elazığspor’u 35 puanla Kasımpaşa ve 33’er puanla Boluspor ve Akhisar izlemekte. Ligin dibinde ise yangın devam ediyor. Güngören ve Giresunspor haftalar sonra kazanmalarına rağmen son sıralardan kurtulamadılar. Denizlispor ve Göztepe ise aldıkları yenilgilerle durumlarını biraz daha kritikleştirerek tehlike hattının hemen üzerinde yer aldılar. Konyaspor’un, Kayseri Erciyesspor’a karşı aldığı 1-0’lık galibiyet ve 30 puanla 6. sırada tamamladığı 1. Lig’in 19. haftasında oynanan maçlardan 4’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımları kazanırken, 2 maç berabere sonuçlandı. Toplam 31 golün atıldığı haftada en farklı sonuçlanan karşılaşmalar; 2-7’lik skorlarla biten Bucaspor-Linyitspor ve Sakaryaspor- Boluspora maçları oldu. Bu hafta tüm karşılaşmalarda gol kaydedilirken, 3 maç 1-0’lık sonuçla tamamlandı.  alınan toplu sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:
Bank Asya 1. ligde 20. hafta Cumartesi günü oynanacak maçlarla başlayacak. Programa göre, Cumartesi günü 2, Pazar günü 6 maç oynanacak. Perde Pazartesi günü tek maçla kapanacak. Fikstür gereği, Cumartesi günü Saat 13.30’da Akhisar Belediye Gençlik ve Spor-Boluspor, 19.00’da Adanaspor -İstanbul Güngörenspor karşı karşıya gelecek. 5 Şubat 2012 Pazar günü ise şu maçlar oynanacak. Saat 13.30: Kasımpaşa-Denizlispor. Gaziantep B.Ş.-Giresunspor. TKİ Tavşanlı Linyitspor-Konyaspor. Kayseri Erciyesspor-Kartalspor. 16.00: Elazığspor-Karşıyaka. 19.00: Göztepe A.Ş-Ç.Rizespor A.Ş. Ligde Pazartesi günü ise, saat 20.00’de Bucaspor-Sakaryaspor karşılaşacak.
SPOR SERVİSİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.