Tav, Bodrum-milas Havalimanı Kirasının Yüzde 20’sini Ödedi

Tav, Bodrum-milas Havalimanı Kirasının Yüzde 20’sini Ödedi

TAV Havalimanları, portföyüne kattığı 14. havalimanı Milas-Bodrum için DHMİ’ye taahhüt ettiği 717 milyon Euro+KDV’nin yüzde 20’lik peşinatını ödedi. Konuyla ilgili program, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile...

TAV Havalimanları, portföyüne kattığı 14. havalimanı Milas-Bodrum için DHMİ’ye taahhüt ettiği 717 milyon Euro+KDV’nin yüzde 20’lik peşinatını ödedi.

Konuyla ilgili program, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'ın katılımıyla Marriott Otel'de gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Elvan, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olan Muğla’ya kamu özel ortaklığı ile kazandırdıkları Bodrum-Milas Havalimanı'nın kirasını tahsis etmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, tüm terminal binalarının tüm işletmesini 20 yıllığına işletme hakkının devrinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Elvan, “Kiracı evine yerleştiğinde çok sevinirmiş, ev sahibi de kirayı tahsis ettiği ilk gün çok sevinirmiş. Hem kiracı açısından hem de ev sahibi açısından mutlu bir günü yaşadığımızı ifade etmek isterim. Toplam 750 milyon Euro. 717 milyon Euro+ KDV. 15 Temmuz’da teslimi gerçekleşti. Bugün ise imtiyaz bedelinin yüzde 20 olan 143 milyon 400 bin Euro+KDV’yi tahsil edeceğiz. Bir günlük kira bedeli KDV dahil 116 bin Euro. Bugünkü tura göre karşılığı ise 335 bin liraya tekabül ediyor. Kiracının iyisi, kirasını aksatmayandır.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.