Tatlı krizini önlemek için servis

Tatlı krizini önlemek için servis

Birçok gıda ürününde olduğu gibi artık tatlılarda telefonla isteniyor. Canı tatlı çeken insanlar alo tatlı ve alo baklava servislerini arayarak tatlılarını sipariş ediyorlar

Rekabetçi ortamın giderek artmasıyla birlikte bazı işletme sahipleri farklı uygulamalar gerçekleştiriyor. Konya’da faaliyet gösteren Petek Pastanesi ile Gaziantepli Fethullah Usta Baklavacısı bu farklılıklara imza atan işletmelerden biri. Petek Pastanesi ‘Acil Tatlı Servisi (ATS)’yi ve Gaziantepli Fethullah Usta Baklavacısı da ‘Acil Baklava Servisi (ABS)’yle müşterilerine hızlı bir şekilde hizmet veriyor. Alo tatlı ve alo baklava hizmetlerinden ise müşteriler oldukça memnun. Canı tatlı isteyen tatlı krizi geçiren veya evine misafir gelen müşteriler telefonla tatlılarını sipariş edebiliyorlar. Böylece hem zamandan tasarruf sağlıyorlar hem de zahmet çekmeden tatlıları ayaklarına geliyor.

TATLI KRİZİNE GİREN ATS’Yİ ARIYOR

Petek Pastanesi Sahibi Ali Yücel, işletme olarak bugüne kadar Konyalıları tatlı ve pasta alanında çeşitli lezzetlerle ve hizmetlerle buluşturduklarını belirterek, Acil Tatlı Servisi’ni de müşterilerden gelen talep doğrultusunda uygulamaya başladıklarını söyledi. ATS’nin birçok kullanım alanı olduğunu ifade eden Ali Yücel, “Ani tatlı şokları, krizler, tatlı nöbetleri gelenler arayıp acil tatlı istiyor. Aniden bir misafir geldiği zaman, hayırlı işlerde, kız istemede, stresli günlerde bizden tatlı istiyorlar. Soğuk kış günlerinde evden dışarı çıkmak istemeyenler bizi arayarak tatlılarını sipariş ediyorlar. Unutulmuş doğum günlerinde hemen pasta hazırlıyoruz ve adrese götürüyoruz. Ailelerine veya yakınlarına sürpriz yapmak isteyenler önceden bizi arayarak tatlı siparişi veriyor. Buna benzer birçok nedenden dolayı müşterilerimiz bizi arıyor” dedi.

ATS hizmetinde şu ana kadar bekledikleri hedefi yakalayamadıklarını fakat ayda ortalama 300–400 arası siparişin geldiğini aktaran Yücel, hizmetin sınırını ise şehir merkezinde dâhilinde olmak üzere 5 kilometre ile sınırlandıklarını söyledi. 5 kilometreden uzak alanların hem zamansal olarak hem de maddi açıdan ayrı bir yükünün olduğunu dile getiren Yücel, “Konya geniş bir yerleşime sahip olduğu için her yere gidemiyoruz. Gittiğimiz zaman tatlı ücretinin üstüne artı bir maliyet eklemek zorunda kalıyoruz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için mesafeyi 5 kilometreyle sınırladık. Ancak önümüzdeki zamanlarda talep yoğun olursa mesafeyi arttırabiliriz” dedi. Yücel, talep doğrultusunda çeşitli organizasyonlara da pasta ve tatlı hizmeti sunduklarını anlatarak, işletme olarak amaçlarının müşteri memnuniyetini sağlamak olduğunu belirtti.

BAKLAVADA LOJİSTİK GÖREV YAPIYORUZ

Gaziantepli Fethullah Usta Baklavacısı İşletmecisi Suat Orhan ise Acil Baklava Servisi (ABS) ile de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Konyalı müşterilerimize gerçek Antep Baklavasının lezzetini hızlı bir şekilde ulaştırıyoruz” dedi. ABS servisini araçla gerçekleştirdiklerini anlatan Suat Orhan, Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerine hizmet verdiklerini söyledi. Canı tatlı çeken veya tatlı krizine giren müşterilerin kendilerini aradıklarını kaydeden Orhan, “Bunların yanında eve aniden misafir geliyor. O anda da evde bir Hızırlık yoksa bizi arıyorlar. Yine müşterilerimiz bir gün öncesinden belli bir saat için baklava siparişi veriyorlar. Onların isteklerini de hızlı bir şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü amacımız müşterinin memnuniyetidir. ABS’yi lojistik uygulamasına benzetiyoruz. İnsanların canları ne zaman baklava çektiğinde kendilerine hemen tatlıyı götürüyoruz” diye konuştu. Uzak yerlerden gelen siparişleri de değerlendirmeye çalıştıklarını fakat böyle durumlarda yol maliyetini de ücrete dâhil ettiklerini dile getiren Orhan, hedeflerinin Gaziantep’de önemli bir marka haline gelen Fethullah Usta baklavalarını tüm Konyalıya tattırmak olduğunu söyledi. Günlük satışlarının yüzde 10’nunu ABS hizmetiyle gerçekleştirdiklerini belirten Orhan, “ABS hizmetimiz kabul görmeye başladı ve talepte giderek artıyor. Müşterilerimiz pizza ister gibi bizi arayarak baklava isteyebiliyorlar. Özellikle evde kalan yaşlılar veya dışarı çıkmak istemeyen müşterilerimiz bu uygulamamıza rağbet göstermeye başladı. Biz de ilgiden memnunuz. Bundan sonra da müşterilerimiz için yeni uygulamalarımız devam edecektir” dedi.      

HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum