Taşpınar güveniyor

Taşpınar güveniyor

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, asıl hedeflerinin Akdeniz Oyunları olduğunu belirterek, oyunlarda başarılarının da en yüksek düzeyde olması gerektiğini söyledi

Özbekistan'da devam eden Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası için Taşkent'te bulunan Taşpınar, federasyon başkanı olarak ilk kez milli takımla birlikte organizasyonda yer aldığını kaydetti. Taşpınar, Yunanistan'ın düzenleyemediği Akdeniz Oyunları'na Türkiye'nin talip olduğunu ve bir yıl içerisinde tesisleri yetiştirdiklerini anımsattı. Taşpınar, Türkiye olarak zorlu bir maratondan geçtiklerini ve büyük bir başarıya imza attıklarını vurguladı. Hazırlık dönemi gibi başarıların da yüksek olması gerektiğini anlatan Taşpınar, "Asıl hedefimiz olan Akdeniz Oyunları'nda başarılarımız da en yüksek düzeyde olması gerekiyor. Oyunlarda 'en fazla madalyayı almalıyız' diye kanaat oluştu. Onun için ilk önceliğimiz Akdeniz Oyunları" diye konuştu.

Şampiyonadan madalya anlamında bir beklentilerinin olmadığını vurgulayan Taşpınar, "Geçmişte yaşanan birtakım olaylardan dolayı yeni bir sayfa açtık. Yeni sporcular yetiştiriyoruz" dedi.Taşpınar, şampiyonada yıldız sporcuların tecrübelerini arttırması için şampiyonaya katıldıklarını ifade etti. Arnavutluk'taki Büyükler Avrupa Şampiyonası'na Türkiye'nin sadece bayanlarda katılmasıyla ilgili de Taşpınar, temiz bir sayfa açtıklarını ve riske girmek istemediklerini belirtti. Taşpınar, kongre kapsamında görüştüğü IWF Başkanı Tamash Ajan'ın kendisine "hayırlı olsun" dileğinde bulunduğunu söyledi.

Ajan'ın, "Türk halterinin çok iyi yerlerde olduğunu ve aynı şekilde devam ettirilebileceğini dile getirdiğini" kaydeden Taşpınar, "Türkiye'ye karşı dostluklarını her zaman söylüyordu, burada da ifade etti" dedi. 

Taşpınar, Türk Milli Takımı'ndan 21 sporcuda doping çıkmasıyla ilgili Ajan'ın, her zaman federasyonun yanında olacağını aktardığını dile getirdi. Taşpınar, Ajan'ın "Bundan hiç şüphe etmeyin, benim yapabileceğim her ne olursa, görüşelim. Benim gönlüm sizden yana" görüşünü aktardı.

HASAN AKKUŞ'A ÖVGÜ

Taşpınar, Ajan'ın 2020 Olimpiyatları adaylığı için İstanbul'u desteklediğini dile getirdi.  Hasan Akkuş'un IWF Asbaşkanı olarak görevine devam ettiğini hatırlatan Taşpınar, şunları söyledi: "Taşkent'te yapılan genel kurulda, her konuşmacı Hasan Akkuş'tan bahsetti, bu bizim için bir avantaj. Hangi federasyon olursa olsun, uluslararası alanda bulunan spor adamlarımızı destekleyeceğiz. Bakanlığımızın da, Spor Genel Müdürlüğümüzün de görüşleri bu doğrultudadır. Biz de desteklemeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.