Taşeron işçileri sendikalı yapacağız

Taşeron işçileri sendikalı yapacağız

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Üniversite ve devlet hastanelerinde temizlik ve diğer hizmetlerde çalışan arkadaşlarımızın sendikalaşması konusunda ciddi bir organizasyonumuz var. Pek çok ilde b

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Üniversite ve devlet hastanelerinde temizlik ve diğer hizmetlerde çalışan arkadaşlarımızın sendikalaşması konusunda ciddi bir organizasyonumuz var. Pek çok ilde bunu başlattık.'' dedi.
    Konya'da bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Arslan, Hak-İş'in hedefinin çalışma hayatında daha geniş kitlelere ulaşarak, bütün emekçileri sendika bünyesinde toplamak olduğunu söyeldi. Hak-İş'in 11 sendikasıyla Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından biri olduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını dile getiren Arslan, misyonları gereği bir numara olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bir numara olmak için çaba sarf edeceklerini anlatan Arslan, "Bugün bir numara değilsek bu bizden kaynaklanıyor. İşçilere daha fazla ulaşmak için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmamız gerekiyor. İşçilerin bizimle ilgili hiçbir sorunu yok, başka engeller var. Sendikaya üye olma yönünde engeller var. İşverenler üzerinden gelen engeller var. Özellikle özel sektörde sendikalaşmaya izin verilmiyor.'' diye konuştu.
    Gazetecilerin 'Taşeron işçilerle ilgili çalışmalarınız var mı?' şeklindeki sorusu üzerine Arslan, bu konuda çalışma yaptıklarını, ancak yeterli olmadığını söyledi.
    Belediyelerin dışındaki taşeron firmalarda bir kısım çalışmaları olduğunu belirten Arslan, ''Üniversite ve devlet hastanelerinde temizlik ve diğer hizmetlerde çalışan arkadaşlarımızın sendikalaşması konusunda ciddi bir organizasyonumuz var. Pek çok ilde bunu başlattık. Aydın'daki bütün hastanelerdeki arkadaşlarımız sendikamız üyesi. Ordu'da Bingöl'de Ardahan'da... İnşallah önümüzdeki haftada Malatya İnönü Üniversitesi'nde bin 800 civarında arkadaşımızın sendika üyeliklerini gerçekleştireceğiz'' şeklinde konuştu.
    Sağlık Bakanlığı ile belediyelerde toplam yaklaşık 300-400 bin taşeron işçi çalıştığını hatırlatan Arslan, bunlara ulaşmaları gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.