Tarihi Muhafız Alayının Devir Teslim Törenine Turistlerden Yoğun İlgi (Özel)

Tarihi Muhafız Alayının Devir Teslim Törenine Turistlerden Yoğun İlgi (Özel)

Renkli üniformaları, cesur ve keskin vücut figürleri, disiplinli atları ile Hindistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın resmi muhafız alayı 'Madras Alayı' 28.

Renkli üniformaları, cesur ve keskin vücut figürleri, disiplinli atları ile Hindistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın resmi muhafız alayı 'Madras Alayı' 28. Taburu’nun her Cumartesi nöbet devir teslim töreni turistler ve halk tarafından ilgiyle izleniyor.

Bünyesinde Hint ordusunun en başarılı atlı piyade askeri, tankçı, paraşütçü askerlerini barındıran Muhafız Alayı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda her hafta törensel olarak nöbet devir teslimi yapıyor. 2007 yılından beri halka açık olan nöbet devir teslim törenine halk ve turistler büyük ilgi gösteriyor. 2012 yılında göreve gelen Hindistan’ın 13. Cumhurbaşkanı Pranabh Mukherjee, halkın nöbet devir törenini daha kolay izleyebilmesi için töreni genişleterek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ön avlusunda yapılması emrini verdi.

Tarihi muhafız alayının geçmişi, 1758 yılında İngiliz Krallığı kontrolündeki Madras Prensliği'nde kurulan Madras Ordusu'na dayanıyor. O dönemden beri cumhurbaşkanlığı muhafaza görevini yerine getiren alay, Hindistan’ın İngiltere Krallığı'nın bir parçası olarak Britanya Hindistan’ı ismi ile anıldığı dönemde de Hindistan Valisi altında görev yapmış.

Törensel görevi dışında seçkin askerlerinden dolayı birçok başarıya imza atan alay, 1962, 1965 ve 1988’de Hindistan ordusunun Çin ve Pakistan ile savaşlarında ve Sri Lanka çıkarmasında önemli görevler yaptı. Muhafız Alayı ayrıca Birleşmiş Milletler tarafından Somali, Angola, Sierra Leone ve Sudan’da görevlendirildi. Hindistan ordusunun en seçkin taburu olan Muhafız alayı taburuna askerler gibi atlar da özel bir eğitimden sonra dahil olabiliyor.

Cumhurbaşkanlığı bandosunun geleneksel tören marşları ile başlayan programda tören alanına gelen nöbetçi ve nöbeti devrelacak takım askerleri, komutanlarca teftiş ediliyor. Teftiş ve devir teslim sırasında verilen komutlar, törene katılan turistler ve halk tarafından büyük ilgi ile izleniyor. Disiplinleri, geleneksel üniformaları, üniformaları üzerindeki aksesuarları, süvari kılıçları ile çok renkli bir görüntü veren askerler tören boyunca yüksek sesle bağırarak verdikleri komutlarla takımdaki diğer askerleri yönlendiriyor. Merasimsel olarak nöbeti teslim alan takım görev yerine giderken, nöbeti teslim eden takım ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki taburda dinlenmeye çekiliyor.

Tören boyunca disiplinli hareketleri ve komutları eksiksiz yerine getirmeleri ile dikkat çeken atlı askerler, nöbet devir teslim töreni kapanışında izleyenlere unutamayacakları bir gösteri sunuyor. Atlı askerlin de tören alanından ayrılmasından sonra bandonun Hindistan milli marşını çalması ile tören sona eriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.