Taraf-der Avukatı Cihan: Taraftar Sayısının Azlığı Passolig’den Kaynaklanıyor

Taraf-der Avukatı Cihan: Taraftar Sayısının Azlığı Passolig’den Kaynaklanıyor

Tribünlerde şiddeti engellemek, olayların önüne geçmek ve düzeni sağlamak için hayata geçirilen Passolig uygulamasına ilişkin tepkiler Süper Lig’in ilk haftasından sonra da devam etti. Passolig ile ilgili dava sürecinin devam ettiğini belirten...

Tribünlerde şiddeti engellemek, olayların önüne geçmek ve düzeni sağlamak için hayata geçirilen Passolig uygulamasına ilişkin tepkiler Süper Lig’in ilk haftasından sonra da devam etti. Passolig ile ilgili dava sürecinin devam ettiğini belirten Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) avukatı Ertuğrul Cem Cihan, "İlk hafta maçlarında taraftar sayısının azlığı Possolig’in etkisinden kaynaklanıyor." dedi.

2014-2015 sezonunun ilk haftasında oynanan 9 maçı yaklaşık 77 bin taraftar izledi. Türkiye bu rakamlarla birçok Avrupa ülkesinin oldukça gerisinde kaldı. Possolig ile ilgili gelinen aşama hakkında Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) avukatı Ertuğrul Cem Cihan, Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Possolig ile ilgili iki tür davanın olduğunu belirten Cem Cihan, "Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nde bu ay içinde bir davamız var. Şimdiye kadar olan duruşmalar tedbir kararına ilişkindi. Tüketici Mahkemesi’nin esasa girerek karar vermesini bekliyoruz. Daha da geciktiği zaman verilen kararın çok da anlamı kalmayacak. Davanın esasına ilişkin duruşma bu ay içinde görüşülecek. Diğer davayı ise Danıştay’a açtık. Yürütmeyi durdurma talebimiz henüz görüşülmedi." dedi.

REKLAM DURDURULDU, TARAFTAR TAVRINI KOYMALI

Passolig reklamına ilişkin bir karar alındığını vurgulayan Cem Cihan, "Taraftarların sundukları dilekçelerle bazı hususların rekabete aykırı olması, gerçeği yansıtmadığı ve başka gerekçelerle Possolig reklam filmi durduruldu." ifadelerini kullanarak açıklamlarını şöyle tamamladı:

"İlk hafta maçlarında taraftar sayısının azlığı Possolig’in etkisinden kaynaklanıyor. Satış verileri de bir bankanın elinde, ne kadar taraftar girdiğini banka izliyor. Buna rağmen ciddi anlamda bir düşüş oldu. Geri adım atmak zorunda kalacaklardır. Haksız uygulamalarından vazgeçmiş değiller. Taraftar bunun ne anlama geldiğini kavradı. Bunun hukuk mücadelesini biz veriyoruz. Hukuk mücadelesi yeterli değil. Taraftar tavrını koyarak Passolig almayarak bu sorunu çözebilir. Possolig ile güvenlik sağlanmaz, şiddet önlenmez."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.