Taksitleri zamanında ödeyin uyarısı

Taksitleri zamanında ödeyin uyarısı

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, Torba Yasa'dan yararlanarak borçlarını taksitlendiren mükelleflerden ilk 2 taksitini ödemeyen ya da geciktirenler için 3. taksitin mutlaka ödenmesi gerektiğini

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, Torba Yasa'dan yararlanarak borçlarını taksitlendiren mükelleflerden ilk 2 taksitini ödemeyen ya da geciktirenler için 3. taksitin mutlaka ödenmesi gerektiğini dile getirdi.
Aksöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanundan yararlanmak için müracaat süresinin 31 Mayıs günü sona erdiğini belirterek, "Kanundan yararlanmak üzere Konya'dan 149 bin 237 mükellef başkanlığımıza müracaat ederek 177 bin 897 adet dosya içeriği olan 637 milyon 698 bin lira tutarındaki borç yapılandırılmıştır. Kanun kapsamına giren ve kesinleşmiş borcu bulunan mükelleflerimizin yaklaşık yüzde 77'si yapılandırmaya müracaat etmiştir. Bu mükelleflerden bugüne kadar yapılandırma kapsamında 153 milyon 464 bin 647 lira tahsil edilmiş olup, bu rakam toplam borcun yüzde 24'üne tekabül etmektedir" dedi.
TAKSİTLER ZAMANINDA ÖDENMELİ
Bugüne kadar yapılandırmayla ilgili 2 taksitin tahsil edildiğini, bu taksitleri ödemeyenlerin 3. taksiti mutlaka ödemesi gerektiğini de dile getiren Sıtkı Aksöz, "İkiden fazla taksitin ödenmemesi veya süresinde ödenmemesi halinde söz konusu kanundan yararlanma hakkı kaybolacaktır. Bu mükelleflerin ödenmeyen borç tutarları yapılandırma öncesi haline dönüşecek; gecikme zammı ile birlikte 6183 sayılı kanun hükümlerine göre haciz dahil olmak üzere her türlü cebri takibe tabi tutulabilecektir. Bu nedenle ilk 2 taksitini ödemeyen veya geciktiren mükelleflerin son ödemesi 30 Eylül Cuma günü olan 3. taksit ve 30 Kasım Çarşamba günü olan 4. taksitlerini süresinde ve eksiksiz ödemeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.
HURDA YASASI'NDAN YARARLANIN
1985 ve öncesi araçları kapsayan Hurda Yasası için de başvurusu süresinin 31 Aralık günü sona ereceğini hatırlatan Aksöz, "Bu kanundan Ağustos sonu itibariyle 8 bin 951 adet araca ait 30 milyon 435 bin 603 liralık kamu alacağının tahsilinden vazgeçilmiştir. Kanun kapsamına giren 1985 ve daha eski model araçlar, motorlu taşıt vasfını yitirmiş veya mevcut olmayan 1998 ve daha eski araçlar ile 5 Temmuz 2003 tarihinden önce çalınan veya trafikten çekme belgesi olan araçlar için bu düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin vakit kaybetmeksizin başvurmaları gerekmektedir" şeklinde ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.