Takımlar EBBL’de mücadele edebilecek

Takımlar EBBL’de mücadele edebilecek

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 1.Lig’de yer alan takımların alt liglerde aynı isimle takım çıkarmalarını karara bağladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 1.Lig’de yer alan takımların alt liglerde aynı isimle takım çıkarmalarını karara bağladı. Federasyonun konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Üst liglerde yer alan takımların sporcularının gelişmesine yönelik hedefle kuracakları ümitler yaş kategorisi ağırlıklı ikinci takımlarıyla arzu ettikleri takdirde aynı isim ve tüzel kişilikleriyle Erkekler Bölgesel Ligine(EBBL) katılım hakkı sağlanması prensip olarak benimsenmiş ve bu sezon uygulanması hedefiyle bu konuda gerekli mevzuat çalışmalarına başlanması kararlaştırılmıştır."

Torku Konya Selçuk Üniversitesi de yeni sezonda genç oyuncularını değerlendirebileceği bir takım kurma amacında. Sarı-mavililer, önceki yıllarda Genç Selçuk Üniversitesi takımı ile Bölgesel Lig’de mücadele etmişti. Daha sonra kulüpte yaşanan belirsizliklerden dolayı bu takımın kapısına kilit vurulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.