Tahsilatlarda düşündüren düşüş

Tahsilatlarda düşündüren düşüş

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı ve ekonomiden sorumlu Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez Konya Sanayi Odasını ziyaret etti.

TÜRMOB Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet İçyer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte KSO’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Şahin’le görüştü. Türker, ziyarette tahsilat alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.
Dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin Türkiye’yi önemli boyutlarda etkilediğini belirten TÜRMOB Başkanı Masum Türker, Türkiye’nin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini vurguladı.
Konya Sanayi Odası seçimleri sonrası yönetimi tebrik eden ve yeni dönemde başarılar dileyen TÜRMOB Başkanı Masum Türker, krizle birlikte tahsilâtlarda yüzde 70’lik kayıp yaşandığını belirterek, küresel krizi ilk olarak muhasebecilerin fark ettiğini belirtti.
Bugünkü duruma göz göre göre gelindiğine işaret eden Türker, “Küresel krizin sıkıntısını bugüne kadar özellikle iş dünyası çekiyor. Türkiye IMF ile yeni bir anlaşma yapmak istiyor. Bu anlaşma öncelikli olarak esnaf ve tüccarı vuracaktır. IMF’in isteklerine bakıldığında başta zorunlu tasarruf ve mali disiplin ile faizlerin yükseltilmesi geliyor. Bu anlaşma yapılırsa Türkiye’nin ekonomik vaziyeti daha kötü bir hal alacaktır” dedi. Bazı iş yerlerinin işçi çıkardığını bazılarının ise bir süre daha dayanmaya çalıştığını dile getiren Türker, “Mali Müşavirler Odası olarak ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bunların başında iş adamlarının vergilerinin bir süre ertelenmesi var. Vergiler 5-6 ay ertelensin daha sonra duruma bakılsın diye bir öneri sunduk” dedi.
TİCARET ODASI’NDAN TEBRİK
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’i ziyaret etti. Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nın bugüne kadar birlik beraberlik içerisinde bölgenin sanayi ve ticaretinin gelişmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Üzülmez, Konya Sanayi Odası’nın yeni döneminin hayırlı olmasını diledi. KSO Başkanı Büyükhelvacıgil de aynı dileklerde bulundu. Konya Sanayi Odası’yla bugüne kadar iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ve birlik beraberlik içerisinde hareket ettiklerini belirten Başkan Üzülmez, “Konya Ticaret Odası olarak yeni dönemde de bütün kurum ve kuruluşlarla olduğu gibi Konya Sanayi Odamız ile de el ele vererek bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Konya’daki birlik ve beraberliğin sağladığı sinerjiyle bölgemiz kazanıyor, Konya Ankara’da üst düzeyde temsil ediliyor. Bunun en güzel örneklerinden birisi TSE Başkanlığı’dır”dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası gibi makamların ‘hizmet makamları’ olduğunu ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.