Tahir Büyükkörükçü İHL törenle açıldı

Tahir Büyükkörükçü İHL törenle açıldı

Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin de bulunduğu 3 okulun açılış töreninde konuşan Fatma Toru, “Şehirleri manevi yönden imar eden kişileri vefa göstermek, gelecek kuşakları boynunun borcudur” dedi

Konya'nın yetiştirdiği büyük İslam alimlerinden Tahir Hoca'nın ismini taşıyan Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi, Karatay TOKİ Prof.Dr,Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Selçuklu Şerife Akkanat Ortaokulu düzenlenen bir tören ile açıldı. Gülbahçe Mahallesi'nde yaptırılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen törene eski Milli Eğitim Bakanı ve İstanbul milletvekili Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Muammer Erol, Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, Hüseyin Üzülmez, İl Müftüsü Ali Akpınar, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Abdurrahman Büyükkörükçü, STK temsilcileri ve çok sayıda bürokrat katıldı.

EGİTİM DEĞİŞİMDEN ETKİLENİYOR

Kur'an tilaveti ile başlayan törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temelinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun attığını hatırlattı. Eğitimin dünyadaki hızlı değişimden etkilendiğini ifade eden Erdem, "Eğitim konusunda hassasiyet gösteren şahıs ve kurumlar, yeni nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için ellerinden geleni gayreti göstermektedir" dedi. Erdem, bu duyarlılıkla Konya'nın yetiştirdiği ve hayatını ilme vakfeden Tahir Büyükkörükçü adına bir okul açacaklarını dile getirdi. Diğer okula eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in adının verilmesinin de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından önerildiğini anlatan Erdem, "Benim ve vekillerimizin isteği üzerine TOKİ Karatay Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne sayın bakanımızın ismi uygun görüldü. Bugün onun da açılışını yapıyoruz" diye konuştu.

Eski Milli Eğitim Bakanı ve İstanbul milletvekili Ömer Dinçer de yaptığı konuşmada güzel bir eğitim öğretim dönem olması temennilerini ileterek, “Tahir Hoca bizim manevi önderlerimizdendi. Bu yapılan okul bir vefa örneğidir. O'nun ismi gönlümüzde yaşıyordu ama artık bu bina ile şehirde yaşayacak” dedi. Kendi isminin de bir okula verilmesinden duyduğu mutluluğu aktaran Dinçer, “Yapılan hizmetlerin bir karşılığının olması güzel. Unutmamak güzel” şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, şehirleri manevi yönden imar eden ve şekillendiren kişilerin bulunduğunu, bunlardan birinin de merhum Tahir Büyükkörükçü'nün olduğunu belirterek, “Onlara vefa göstermek, koydukları yolda emin adımlarla yürümek, gelecek kuşakları boynunun borcudur. Bugün bu okula adını verdiğimiz şehrimizin mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü'nün gönül iklimindeyiz. 'Ölmeyeceğim aziz Konyalılar, Allah'ın izniyle ölmeyeceğim' diyordu rahmetli hocamız. Gerçekten de ilmiyle irfanıyla imanıyla sohbetiyle, duruşuyla sadece Konyalı için değil bütün dünya için ölmediğine bugün şahit oluyoruz” dedi.

İMAM HATİP RUHU ANADOLU İNSANININ İNTİFADASIDIR

Değerlere ve inançlara baskı yapılan dönemde Tahir Hoca'nın Kur'an-ı Kerim'i sinesinde yaşayarak, inandığı değerleri anlattığını söyleyen Toru, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün, Mehmet Akif Ersoy buradadır. Hacıveyiszade buradadır. Gece gündüz demeden, durmadan, yılmadan, inandığımız değerler, ve ideallerimiz uğruna çalışmaya, şehrimizin imarına bir tuğla da biz koymaya gayret gösteriyoruz. Özel bir eğitim yuvasını şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmam Hatip ruhuna sahip olmak illa bir okuldan mezun olmak demek değildir. İmam hatip ruhu Anadolu insanının intifadasıdır. Bu ruh hakka ve hakikati cesur bir yürüyüştür. Geleceğimizin inşaası için kendi kültür ve medeniyetine sahip, inançlı, dünyaya kendi değerlerini sunabilecek şuurlu bir nesle ihtiyaç vardır.”

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz de yaptığı konuşmada artık devletin imam hatip yaptığını belirterek, “Milletimiz imam hatiplere koşuyor. Hayal bile edemeyeceğimiz nimetleri Rabbimiz bize lutfetti. Bu nimetlerin bereketlenmesi için hepimizin ortak sorumlulukları var. Bizde TİMAV olarak bu bağlamda imam hatip camiasına hadim olacağız. Şehrin mimarlarından birinin ismini taşıyan, Selçuklu izlerine taşıyan böyle güzide bir okulu şehrimize kazandıran Meram Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelası Tahir Hoca'nın oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca'nın duasıyla kesildi. Protokol üyeleri okulu gezerek bilgi aldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum