Türk akaryakıt devi iflas etti! 1 milyar TL borcu vardı

Türk akaryakıt devi iflas etti! 1 milyar TL borcu vardı

Türkiye'nin en büyük akaryakıt firmalarından birisi iflas etti. 1 milyar TL borcu olduğu iddia edilen firmanın iflası herkesi şaşırttı.

Küresel ekonomik kriz çok sayıda farklı sektörden büyük firmaların iflas etmesine neden oldu. Pandemi sonrasında değişen ekonomi politikaları ile birçok ülkede faizler artırılırken, ucuz finansmana erişmekte güçlük yaşayan firmalar, ulaşamadıkları kredilerin ardından tek tek mali darboğaza girdi. Nakit para akışının bozulmasıyla ortaya iflas dalgası çıktı.

yakit-2.webp

DEV PETROL FİRMASI BÖYLE İFLAS ETTİ

Ekonomik olarak çöküntü yaşayan şirketlerin arasında, LPG başta olmak üzere Türkiye'nin akaryakıt piyasalarında önemli bir pay üstlenen Yeniyurt Petrol Terminal A.Ş. de yer aldı. 2021 yılında başlayan konkordato sürecinin ardından bankalar ve faktoring şirketleri ile davalık olan şirket, 11 Ekim 2024 tarihi itibarıyla resmen iflas etti.

yakit-1.webp

1 MİLYAR TL'NİN ÜZERİNDE BORCU BULUNUYOR

2021 yılında 600 milyon liralık borç ile başlayan konkordato süreci, aradan geçen sürede şirketin mali tablosunu düzeltememesine ve borçların katlanarak artmasına neden oldu. Yasal faiz oranlarıyla birlikte 1 milyar TL'yi aşan borcun ardından İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin iflasına karar verdi. Söz konusu karar piyasada şok etkisi oluşturdu.

Kaynak:Haber Merkezi