Konya'ya yoğun kar yağışı müjdesi! Uzman isim tarih verdi

Konya'ya yoğun kar yağışı müjdesi! Uzman isim tarih verdi

Konya'da geçtiğimiz yıl kış mevsimi kurak geçti. Beklenen yağışlar gerçekleşmedi. Bu yıl için uzman isim müjdeli haberi paylaştı. Yapılan açıklamalara göre ilk kar bu tarihte yağacak.

Türkiye genelinde geçtiğimiz kış mevsimi kurak geçti. Ocak ayında bile hava sıcaklıkları 20-25 derece aralığında seyretti. Durum böyle olunca kuraklık baş gösterdi. Birçok şehirde göller ve barajlar kuruma belirtisi gösterdi.

konya-1.jpg

Vatandaş bu yıl kış mevsimini nasıl geçeceğini merak ederken uzman isimden müjdeli haber geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde kar yağışı ihtimalinin en güçlü olduğu tarih paylaşıldı.

kar-3.jpg

Önümüzdeki haftanın ikinci yarısından itibaren hava sıcaklıklarının gece 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren Konya'da kış soğukları etkisini göstermeye başlayacak.

kar-4.jpg

Meteoroloji uzmanlarına göre 18 Ekim'den itibaren Anadolu'nun birçok noktasına kar yağabilir. Yoğun kar yağışlarının yüksek kesimlerde etkisini göstermesi bekleniyor. Uzmanlar ilk karın dağlara yağacağını tahmin ettiklerini belirtiyor. Bu kar yağışıyla birlikte bereketli bir kış sezonunun başlayacağı öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi