Konya’nın en meşhur caddelerinden birinde sigara içmek yasaklandı mı? Levha detayı dikkat çekti

Konya’nın en meşhur caddelerinden birinde sigara içmek yasaklandı mı? Levha detayı dikkat çekti

Konya’da pandemi sürecinde bazı noktalarda tedbir gereği sigara içmek yasaklanmıştı.

O noktalardan biri de Bedesten ve Kadınlar Pazarı’nı birbirine bağlayan Selimiye Caddesi oldu. Cadde girişindeki levhayı görenler, “4 yıl önce alınan karar hayata geçirildi ve bu caddede sigara içmek yeniden yasaklandı” yorumunda bulundu. Konya’da 2020 yılında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince, kaymakamlıklarca tespit edilen, daha çok insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda sigara içmek yasaklanmıştı.

resmi-ilan-28.png

Pandemi sürecinde tedbir amaçlı alınan bu karar gereği birçok meydan, sokak ve cadde için sigara içme kısıtlaması getirilmişti. Bu caddelerden biri de Konya’da insan yoğunluğunun en fazla olduğu meşhur caddelerden biri olarak bilinen Selimiye Caddesi olmuştu. Caddenin girişinde asılı olan levha vatandaşları ikiye böldü. Kimisi gördüğü levha sonrası caddede sigara içmenin yasaklandığını ileri sürerken, kimisi de levhanın pandemi sürecinden kaldığını iddia etti. Levhayı görenler, “Konya’nın en meşhur caddelerinden birinde sigara içmek yasaklandı” yorumlarında bulundu.

whatsapp-image-2024-10-13-at-11-51-01-6.jpeg

UYARI LEVHASI CADDENİN GİRİŞİNDE

Selimiye Caddesi üzerinde bir direğe asılı olan uyarı levhasında şunlar yazıyor: “İçişleri Bakanlığı 11/11/2020 tarih ve 18579 sayılı koronavirüs ek tedbirleri genelgesi ile Konya Valiliği 11/11/2020 tarih ve 23323 sayılı yazısı gereğince bu caddede sigara içilmesi Karatay Kaymakamlığı’nca yasaklanmıştır.”

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.