Tacikistan Bağımsızlığının 23. Yılını Kutluyor

Tacikistan Bağımsızlığının 23. Yılını Kutluyor

Orta Asya ülkeleri, bu sene bağımsızlığının 23. yıl dönümünü kutluyor. Özbekistan ve Kırgızistan'ın ardından şimdi Tacikistan da bağımsızlık bayramını büyük törenlerle kutluyor. Ülke genelinde bayram dolayısıyla bir dizi açılış...

Orta Asya ülkeleri, bu sene bağımsızlığının 23. yıl dönümünü kutluyor. Özbekistan ve Kırgızistan'ın ardından şimdi Tacikistan da bağımsızlık bayramını büyük törenlerle kutluyor. Ülke genelinde bayram dolayısıyla bir dizi açılış törenleri gerçekleştirildi ve kültürel etkinlikler düzenlendi.

Devlet Başkanı İmamali Rahman, Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla ülke televizyonunda ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Rahman, 23 sene zarfında birçok sorunlar ile karşı karşıya geldiklerini kaydederek, Tacikistan'ın dünya kamuoyundaki itibarının yükseltilmesi, ulusal ekonominin istikrarlı kalkınması için büyük çaba sarf edildiğini belirtti.

SHERATON TACİKİSTAN'DAKİ İLK OTELİNİ AÇTI

Tacikistan'ın bağımsızlığının 23.yıl dönümü dolayısıyla başkent Duşanbe'de 5 yıldızlı Sheraton otelinin açılışı yapıldı. Açılış törenine, Devlet Başkanı İmamali Rahman da katıldı. Toplam maliyeti 275 milyon somoni (yaklaşık 55 milyon dolar) olan otel, Hindistan'ın CJSC CHL International firması tarafından inşa edildi. 148 odalı otelde üst düzey yetkilileri de ağırlama imkanı sağlandı. 180 kişinin istihdam edileceği otelin çalışanlarının yüzde 95'inin Tacikistan vatandaşı olacağı kaydedildi.

RAHMAN'A TEBRİK MESAJLARI GELİYOR

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, bağımsızlık bayramı dolayısıyla yurt dışından tebrik mesajları alıyor. Dünya liderleri, Tacik mevkidaşı Rahman'ı bağımsızlık bayramı ile tebrik etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Suudi Kral Abdullah, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukerji, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, İsviçre Cumhurbaşkanı Didier Burkhalter, Papa Franciscus tebrik mesajı gönderdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.