T. Selçuk'ta fatura yabancılara kesildi

T. Selçuk'ta fatura yabancılara kesildi

Torku Selçuk Üniversitesi'nde başarısızlığın faturası yabancıların beklentilerin çok çok altında kalmasına çıkarken, takımın başına yeniden getirilen Halil Üner'in şimdilik transfer yapılmasını istemediği öğrenildi

Son 5 maçının 4'ünde sahadan mağlup ayrılarak taraftarlarını üzen  Torku Selçuk Üniversitesi'nde kötü gidişin faturası beklenildiği kadar takıma katkı yapamayan yabancı oyunculara kesilmişti. Torku Selçuk Üniversitesi Basın Sözcüsü Kerem Öten hafta arasında yaptığı açıklamada ilk yarıda iyi bir performans gösteren Selçuk Üniversitesi'nin ikinci yarıda büyük bir düşüş sürecinin içine girmesini rakip takımların sonradan yaptıkları takviyelere bağlamış, “Yabancı oyuncularımızdan rakiplerimiz kadar verim alamadık” demişti. Skorer bir yabancı oyuncu transferi gündemde olan Torku Selçuk Üniversitesi'nde Ajlan Kavasoğlu'ndan boşalan antrenörlük koltuğuna Halil Üner'in getirilmesinin ardından yabancı oyuncu transferi askıya alındı. Takımın durumunu görmek istediğini ve gidişata göre transferi tekrar gündemine alabileceğini söyleyen Üner şimdilik transfer istemediğini belirtti.
BEKLENENİ VEREMEDİLER
Torku Selçuk Üniversitesi'nin tartışılan yabancı oyuncuları Jeremy Bendara Granger ve William Clinton Clark'ın performanslarını mercek altına aldık. Takımın en skorer oyuncusu konumunda olan Clark, Torku Selçuk Üniversitesi'nin ligde oynadığı 26 maçın tamamında forma giydi. Oynadığı maçlarda toplam 14:00 saat sahada kalan Clark toplamda rakip potalara 391 sayı bıraktı. Maç başına 15 sayı ortalaması ile oynayan Clark toplam 91 asist yaparak maç başına 3,1 asist ortalaması tutturdu. Düşük bir asist yüzdesiyle oynayan Amerikalı basketbolcunun maç başına ribaund ortalaması ise 7,2. Rakip potaya 26 sayı bıraktığı Trabzonspor Basketbol maçı Clark'ın en fazla sayı attığı maç olarak kayıtlara geçerken 17. haftada oynanan ve 32 dakika sahada kaldığı Göztepe Basketbol maçında attığı 5 sayı ise Clark açısından sezonun en kısır maçı olarak hanesine yazıldı. Torku Seçuk Üniversitesi'nin bir diğer yabancı oyuncusu Granger ise 26 maçta forma giydi 14 saat 2 dakika sahada kaldı. Oynadığı 26 maçta oyunda kaldığı süre boyunca 370 sayı bulan Granger 14,2 sayı ortalaması tutturdu. Maç başına 2,6 asist ve 3,6 ribaund ortalaması yakalayan Granger'in bu performansı teknik ekibi tatmin etmedi. Granger'in en çok sayı attığı maç 25 sayı ile 18. haftada oynanan Bandırma Kurmuzu maçı olurken ilk yarıda oynanan Best Balıkesir maçında attığı 5 sayılık performansı hayal kırıklığı oluşturmuştu. Rakipler takımlarda oynayan yabancı oyuncuların ise takımlarına sağladıkları katkı dikkat çekiyor.  Özellikle Torku Selçuk Üniversitesi'nin şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Yeşilgiresun Belediye'nin Amerikalı oyuncusu Alex Raymond Gordon ligin sayı ve asist lideri olarak öne çıkıyor. Oynadığı 25 maçta 614 sayı bularak maç başına 24,56 sayı ortalaması yakalayan Gordon 6,3 asist ortalaması ile de iyi bir performans sergiledi. Göztepe Spotif takımının skorer oyuncularından Aubrey Lamar Reese ise yakaladığı maç başına 21,4 sayı ortalaması ile ligin en çok sayı atan 2. oyuncusu oldu. En skorer 3. oyuncu ise 19,5 sayı ortalaması ile Uşak Üniversitesi'nden Justin Anthony Carter.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum