"Suyumuzu boşa harcamayalım"

"Suyumuzu boşa harcamayalım"

lgın ilçesinde avukatlık yapan Rıdvan Çiçek, Kaymakamlığa yazdığı dilekçe ile su israfının önüne geçilmesi amacıyla, kanaat önderlerinin ve halkın bilinçlendirilmesi yönünde çalışma yapılması için müracaatta bulundu.

lgın ilçesinde avukatlık yapan Rıdvan Çiçek, Kaymakamlığa yazdığı dilekçe ile su israfının önüne geçilmesi amacıyla, kanaat önderlerinin ve halkın bilinçlendirilmesi yönünde çalışma yapılması için müracaatta bulundu.

Çiçek, dilekçesinde, hem bölgede hem de ilçede kuraklığın hat safhada olduğunu, ilçenin ekolojik dengesinin ve florasının bozulma riski ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Fazla su israfının dinimizde yerinin olmadığını, buna karşın bazı camilerde çeşmelerin açık bırakıldığını ifade eden Çiçek, su israfının önüne geçilebilmesi için kanaat önderlerinin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve uyarılması gerektiğini kaydetti.

Çiçek, ayrıca, kamuya ait olan çeşmelerle ilgili bir tamir sürecinin başlatılması gerektiğini dile getirdi.

Çevresel duyarlılığın hem bu coğrafyada yaşayanlar hem de mirasçılarımız olan çocuklar için çok önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Aynı hususlarda ve atık malzemelerin geri dönüşümü hususunda başta Belediyemiz olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına başvuruda bulunacağım ve bu konuların takipçisi olacağım. Yine, bu duyarlılığın sadece bir veya birkaç kişinin mücadelesi ile değil, toplumsal bir mücadele ve katılım şeklinde yapılmasının çok daha iyi sonuçları olacaktır" dedi. 

Çiçek, su israfının önüne geçilebilmesi için insanları bilinçlendiren ve bu konuya kenetleyen broşürler bastırıp, dağıtmayı düşündüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.