Suudi Arabistan, Milli Gününü Kutladı

Suudi Arabistan, Milli Gününü Kutladı

Suudi Arabistan Krallığı’nın kuruluşunun 83. yıl dönümü, dün ülke genelindeki etkinliklerle kutladı.

Suudi Arabistan Krallığı’nın kuruluşunun 83. yıl dönümü, dün ülke genelindeki etkinliklerle kutladı.

Başkent Riyad olmak üzere ülkenin her tarafında caddeler, sokaklar, yollar, alt ve üst geçitler Suudi Arabistan'ın kurucusu Kral Abdülaziz'in, şimdiki Kral Abdullah'ın, veliahtların fotoğrafları ve bayraklarla süslendi. Suudili gençler, bayraklar ve Suudi Kralı’nın resimleri ile süslenmiş arabalarıyla Riyad cadde ve sokaklarına gece geç saatlere kadar tur attı.

Kutlamalara katılan Suud isimli çocuk, "Kutlamaya ve eğlenmeye geldim.” diyerek duygularını ifade etti. Saad Al-Sahli ise "Vatanımız için duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek, kardeşlerimizle ve Suudi halkı ile bugünü kutlamak için Suudi sokaklarına çıktık." dedi.

KUTLAMALAR KATILAN SUUDİLİLERE DİNİ NASİHAT VE SEYYAR MESCİT

Kutlamalar esnasında Suudili din görevlileri, kutlamalara katılan gençlere içerisinde dini nasihat ve kıssaların bulunduğu CD'ler dağıttı.

Suudi Arabistan Dava ve İrşat Ofisi görevlisi Muhammed Al-Abdulbaki, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Gördüğünüz gibi biz ilk olarak buraya akşam ve yatsı namazları için bir seyyar mescit getirdik. Bu seyyar mescitleri kalabalık ortamlar ve mescitlerin fazla olmadığı bölgelere getiriyoruz. Dağıttığımız CD'lerde bazı kıssalar var. Bu sayede içinde bulunduğumuz güven ve emniyet için Allah'a şükür ve hamd ediyoruz. Biz Allah'a şükretmezsek bu güven ortamını alır." dedi.

Kutlamalar sırasında insanların namazlarını kılmaları için Suudi Arabistan Dava ve İrşat Ofisi tarafından kaldırımlara seyyar mescitler kuruldu. Burada cemaatle namaz kılındı.

Riyad'ın cadde ve sokakları 7 bin bayrak ile süslenirken, kutlamalarda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 950 polis ve 800'den fazla polis aracı görev yaptı.

Suudili Adil Al-Dahmaş, "Hepimiz Ebu Mutib (Suudi Kralı Abdullah) ile birlik içindeyiz, hepimiz bir halkız, izzettin devamlı olsun ey vatan. Hamd olsun." şeklinde duygularını dile getirdi.

Adil Al-Dahmaş'ın oğlu Muhammed Al-Dahmaş ise "Kutlamalar için ve eğlenmek için geldim. Seni seviyorum ey vatan. Allah Kral Abdullah'ı bize bağışlasın." temennisinde bulundu.

Suudi Arabistan'ın kuruluşunun 83. yıl dönümü kutlamaları gecenin ilerleyen saatlerinde Riyad'ın farklı bölgelerinde yapılan havai fişek gösterileri ile son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.