Suudi Alim El-karni'nin Türkiye'de Çekilen Programı Büyük İlgi Görüyor

Suudi Alim El-karni'nin Türkiye'de Çekilen Programı Büyük İlgi Görüyor

Suudi Arabistan ve Arap aleminin en tanınmış alimlerinden Şeyh Ayed El-Karni’nin, geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul'daki bazı camilerde çekilen programı Suudi Arabistan’da büyük ilgi görüyor.

Suudi Arabistan ve Arap aleminin en tanınmış alimlerinden Şeyh Ayed El-Karni’nin, geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul'daki bazı camilerde çekilen programı Suudi Arabistan’da büyük ilgi görüyor.

İstanbul'da Fatih, Sultanahmet ve Süleymaniye camilerinde çekilen ve "Tabiin Bayrakları" adlı programda El-Karni, tabiini anlatmıştı. Program Ramazan ayı başından itibaren Suudi Arabistan merkezli özel İkra televizyonda yayınlanmaya başladı.

İkra televizyonu Müdürü Muhammed Sallam, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, programın yayınlandığı ilk günden itibaren büyük bir ilgi ile takip edildiğini söyledi.
Suudi Arabistan'da programın yayınlandığı ilk bölümden itibaren büyük bir yankı yaptığını söyleyen Sallam, "Bize yöneltilen ve en çok sorulan sorulardan biri de Türkiye'de en meşhur camilerde böyle bir programın nasıl çekilebildiği ve ne tür sorunlarla karşılaştığımız oldu. Biz de bu sorulara cevaben Türkiye'de en büyük ajanlardan biri olan Cihan Haber Ajansı'ndan aldığımız destek ve katkılarla olduğunu ve herhangi bir problemle karşılaşmadığımızı söyledik." dedi.

Türkiye'de böyle bir programın çekilmesiyle ilgili, "Bizim ve Şeyh Ayed için yeni ve çok güzel bir tecrübe oldu." diyen İkra Müdürü Sallam, Türkiye'de Türklere Suudi Arabistan ve Arap aleminin en tanınmış alimlerinden Şeyh Ayed El-Karni'nin dersleri Arapça vermesinin de programa ayrı bir renk ve tecrübe kattığını belirtti.

Sallam, programın yayınlanmaya başladığı ilk günlerde Şeyh El-Karni’nin kendilerini aradığını, programı için ona yapılan olumlu, güzel dönüşler ve yorumlardan dolayı memnuniyetini ifade ettiğini, hayatında çektiği ve de katıldığı en güzel, özel program olduğunu söylediğini ifade etti.

İkra Müdürü, bu güzel ve başarılı programdan sonra ister El-Karni ile olsun veya ister diğer Suudili alimlerle olsun Türkiye'de bu tür program çekimlerine devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Tanınmış alim El-Karni'nin Türkiye'de çekilen "Tabiin Bayrakları" programı Ramazan ayı boyunca her gün Suudi Arabistan saati ile 17.15'te Suudi Arabistan merkezli özel İkra televizyonunda yayınlanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.