Süt Üreticileri Birliği hizmet binası açıldı

Süt Üreticileri Birliği hizmet binası açıldı

Ereğlili Süt Üreticileri Anıt Caddesi üzerindeki yeni hizmet binasına kavuştu.

İşletmenin yeni hizmet binasının açılış töreni görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Açılış programına AK Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Cem Zorlu, Hüseyin Üzülmez, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ziraat Bankası Tarımsal Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Sezici, Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Cenap Hamavioğlu, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce süt üreticisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ereğli Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi Başkanı Ercüment Sarıkafa, Ereğli’de günlük 10 bin inekten 250 ton süt alıp pazarlayabilen Türkiye’nin en büyük üretici birliği olduklarını ifade ederek, bu konuda kendilerine emeği geçen hükümete ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür etti. "Herkes bildiği işi yapsın" sloganı ile yola çıktıklarını belirten Sarıkafa, Ereğli’yi Türkiye çapında süt sektöründe bir numara yaptıklarını söyleyerek, süt üretimindeki haklı gururu kendilerine yaşatan tüm süt üreticilerine teşekkür ettiğini kaydetti.

Ereğli’nin süt ve süt ürünlerinde marka bir şehir olduğunu söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Ereğli Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesinin hizmet binasını halkın ayağına getiren yeni yönetime teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Ereğli’nin süt ve süt hayvancılığında potansiyelinin tüm Türkiye tarafından bilindiğini belirten Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de yeni hizmet binasının tüm süt ürecilerine hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu ise Ereğli Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi Başkanı Ercümen Sarıkafa’nın çok sıkıntılı dönemleri atlatarak bu sürece geldiğini ifade ettiği konuşmasında, tarım ve hayvancılığı ile beyaz kiraz ve siyah havucu ile marka bir şehir olan Ereğli’nin süt ve süt ürünleri ile de markalaşma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü kaydetti.

Herkesin yönetici olmak istediğini ancak yönetime gelen herkesin başarılı olamayacağını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise yönetime yeni gelen Ercüment Sarıkafa ve yönetiminin bu başarıya imza attığını ve açılan hizmet binasının bu başarının bir tezahürü olduğunu kaydetti. Üzülmez AK Parti iktidarı ile tarım ve hayvancılıkta köklü reformlar yapıldığını ve üreticilerin 12 yıl öncesine göre daha refah bir hayat yaşadığını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ve duanın ardından Ereğli Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi yeni hizmet binası protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.