"Suriye’de Ölenlerin Yüzde 28’i, İşkence Altındaki Kadın Ve Çocuklar"

"Suriye’de Ölenlerin Yüzde 28’i, İşkence Altındaki Kadın Ve Çocuklar"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ülke genelinde ölenlerin yüzde 28’ini tutuklu kadın ve çocukların oluşturduğunu bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ülke genelinde ölenlerin yüzde 28’ini tutuklu kadın ve çocukların oluşturduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, tutuklu bulunan kadın ve çocukların işkence sonucu öldürüldüğü ifade edildi.

Suriye’de 3 yıla yaklaşan iç savaş ve çatışmalarda en büyük faturayı ödeyen kadın ve çocuklar, bombardımanın yanı sıra, tutuklu bulundukları cezaevlerinde uygulanan işkence altında yaşamlarını yitiriyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yaptığı açıklamada, ülkede ölenlerin yüzde 28’ni işkence altında can veren kadın ve çocukların oluşturduğunu kaydetti. Sözkonusu rakamın, Esed yönetiminin ülkede radikal gruplarla savaştığı, teröristlerle mücadele ettiği yönündeki iddiaları da yalanladığı bildirildi. Açıklamada, "Rakamlar Esed yönetiminin halkı öldürdüğünü gösteriyor." denildi.

Araştırmada, geçen Kasım ayında günde ortalama 92 kişinin öldürüldüğü ülkede her bir saat içinde 4 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Kasım ayında ölen çocukların sayısında da artış olduğu ifade edilen raporda, ölenlerin yüzde 14’ünü çocukların oluşturduğu ve günde ortalama 9 çocuğun yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’ı hem insanlık hem de savaş suçu işlemekle suçlamıştı.

BM Komiseri, üye ülkelerin talep etmesi durumunda söz konusu kanıtların açıklanabileceğini bildirmişti. İnsan Hakları Örgütü raporlarına göre 33 aydır devam eden iç savaşta 126 bin kişi hayatını kaybetti. Bunların 44 bin 381′ini, kadın ve çocukların da dahil olduğu siviller oluşturuyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.