Suriye'de Esir Kadınlar İçin Gösteri Yapıldı

Suriye'de Esir Kadınlar İçin Gösteri Yapıldı

Suriye'de Esed yönetiminin hapishanelerinde bulunan binlerce kadına destek amacıyla bugün ülke genelinde gösteriler düzenlendi.

Suriye'de Esed yönetiminin hapishanelerinde bulunan binlerce kadına destek amacıyla bugün ülke genelinde gösteriler düzenlendi.

"Yasemin'den daha pak esir kadınlar" Cuması adı altında ülkenin bir çok bölgesinde esir kadınlara destek gösterileri yapıldı.
Başkent Şam, Halep, İdlib, Hama gibi ülkenin birçok şehrinde geniş katılımlı gösteriler düzenlendi. Cuma Namazı çıkışı binlerce kişi taşıdıkları dövizler ve muhaliflerin bayraklarıyla Esed yönetimi aleyhinde slogan attı. Kimi göstericiler ise, şarkılar ve alkışlarla yönetime lanet yağdırdı.

Esed ordusu tarafından Dera’da tutuklanan 16 yaşındaki bir kız bir kaç gün önce Suriye resmi televizyonuna çıkarılarak, muhalif askerler ve babası tarafından tecavüz edildiği yönünde açıklama yaptırılmıştı.
Suriye'de halk söz konusu kızın okul çıkışı Esed güçleri tarafından zorla gözaltına alındığını ifade ediyor. Yaklaşık 8 aydır kendisinden haber alınamayan kızın Şebbihaların baskıları ile böyle açıklama yapmaya zorlandığı ifade ediyor.

Aşiret şehri olarak bilinen Dera'da yönetimin bu tür girişimlerle halkın en hassas olduğu namus konusu ile tahrik edilmek istendiği belirtiliyor. Bugünkü gösterilere Yasemin'den daha pak esir kadınlar Cuması ismi verilerek Esed yönetiminin elindeki kızın yanı sıra esir binlerce kadının pak olduğuna vurgu yapılıyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.