Süreyyabey Barajı Sulama Projesi İhale Süreci Tamamlandı

Süreyyabey Barajı Sulama Projesi İhale Süreci Tamamlandı

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, 2011 yılında tamamlanıp su tutulmaya başlanan Süreyyabey Barajı'nda biriken su ile sulanması planlanan tarım alanlarına yönelik 'Sulama Projesi' ihalesi süreci tamamlandı. Tamamen hizmete sunulduğunda Yozgat ile...

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, 2011 yılında tamamlanıp su tutulmaya başlanan Süreyyabey Barajı'nda biriken su ile sulanması planlanan tarım alanlarına yönelik 'Sulama Projesi' ihalesi süreci tamamlandı. Tamamen hizmete sunulduğunda Yozgat ile birlikte Tokat, Amasya ve Çorum illerinde toplam 653 bin 230 dekar tarım alanının sulanabileceği barajdan üretilecek yılda 50 milyon kilowat saat elektrik enerjisi ile ilgili ihale süreci ise devam ediyor.

DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Hacıömeroğlu, Aşağı Çekerek Projesi içerisinde yer alan Yozgat'ın Çekerek, Tokat'ın Zile, Reşadiye ve Maşah ovalarının sulanmasına yönelik projenin yatırım programında olduğunu söyledi. Hacıömeroğlu, 5 milyon lira keşif ve 500 bin lira nakit bedelle yer alan projeyle ilgili Ocak ayında çıkılan ihalenin sonuçlanıp, yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını bildirdi. Projenin 680 günlük bir sürede tamamlanıp, 19 Mayıs 2016 tarihinde bitmesinin hedeflendiğini kaydeden Hacıömeroğlu, ''Bunun dışında Çekerek Barajı'nın hemen yanı başında yapılması planlanan 14.4 megawatt kurulu gücündeki santralle ilgili girişimci firmalardan teklifler alındı. 12 firma başvurdu, bu firmaların vermiş olduğu teklifler değerlendiriliyor, Eylül ayı içerisinde de sonuçlanması öngörülüyor.'' dedi.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, Çekerek Irmağı üzerinde kurulu Süreyyabey Barajı'nda biriken sudan yararlanılarak, tarım alanları sulanıp, daha fazla ve kaliteli verim alınmasına katkı sağlanacak. Sulamaya yönelik ilk etap projenin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken, toplamda sulanması planlanan 653 bin 230 hektar alana yönelik sulama projelerinin hazırlıkları devam ediyor. 525 milyon liraya mal 102,5 metre yükseklikte ve gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu olarak inşa edilen barajda biriken su Çekerek, Zile, Reşadiye, Maşah, Merzifon ve Geldingen ovalarını besleyecek. Baraj ile tarım arazilerinin sulaması ve hidroelektrik enerji üretimi yanında mansabındaki muhtemel taşkınlar da kontrol altına alınacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.