Süperde zirve yarışı hızını kesmedi

Süperde zirve yarışı hızını kesmedi

Futbol Amatör Küme Süper grupta yarış tüm hızıyla sürüyor

Futbol Amatör Küme Süper grupta yarış tüm hızıyla sürüyor. Hava şartları nedeniyle aksaklıklar yaşanan ligde 16.hafta ertelenen 2 karşılaşma dışında tamamlandı. Cihanbeyli Belediyespor - Bozkır Gençlerbirliği ve Ereğlispor–Kuluspor maçları saha şartlarından dolayı ertelendi. Lider Çatalhöyük Çumra Belediyespor’un bay geçtiği haftada 3 maç oynandı. Bu karşılaşmalarda Muhasebe Gençlerspor, Selçukspor’u 1-0, Kadınhanı Belediyespor, Stadspor’u 4-0, Karapınar Belediyespor ise Maliyespor’u 6-1 yendi. Çumra zirvedeki yerini korurken, Karapınar Belediyespor ise takibini sürdürdü.

Bu iki ekip Bölgesel Amatör Lig hedefine en yakın takımlar. Sezonu şampiyon tamamlayan takım direk BAL’a yükselirken 2. takım BAL’da mücadele eden ve kümede kalan Konya temsilcisi ile Play-Off oynayacak. Zirveyi paylaşan iki ekibi Ereğlispor takip ediyor. 25 puanlı Ereğli ekibi geride kalan haftada maç yapamadı. Muhasebe Gençlerspor ise Selçukspor’u 1-0’la geçerek puanını 25 yaptı ve averajla haftayı 4. sırada tamamladı. Küme düşme hattında ise Maliyespor Karapınar deplasmanında ağır bir yenilgi alarak 8 puanda kaldı ve haftayı 8 puanla son sırada tamamladı. Haftayı maç yapmadan geçiren Bozkır Gençlerbirliği ve Cihanbeyli Belediyespor’un puanları ise 10. geride kalan haftada bu iki ekip arasında oynanacak mücadele küme düşme hattını yakından ilgilendiriyordu. Bu maçı kazanan takım küme düşme potasından uzaklaşacak.

A GRUBU’NDA DÜĞÜM YİNE ÇÖZÜLEMEDİ

Futbol 1. Amatör küme A Grubu’nda şampiyonluk düğümü geride kalan haftada çözülecekti. Ancak şampiyonun ve küme düşen takımın belli olacağı Ladikspor-İhsaniye Gençlerbirliği karşılaşması saha şartları yüzünden ertelendi. Bu mücadele ertelendiği için diğer karşılaşmalarda ertelendi. Bu gruptaki son hafta maçlarının sonuçları şampiyonu ve kümede kalan ekibi belirleyecek. Ladikspor-İhsaniye Gençlerbirliği maçını erteleyen Futbol İl Tertip Komitesi diğer maçları da erteledi. Bu grupta tüm maçlar aynı gün ve aynı saatte oynanacak. Ladikspor-İhsaniye Gençlerbirliği maçını ev sahibi ekip kazandığı takdirde kümede kalacak.  Hakimiyet-Akşehir Belediye Kültürspor maçından çıkacak sonuçta küme düşecek ve kümede kalacak takımı belirleyecek. İhsaniye Gençlerbirliği ise puan kaybı yaşamadan şampiyonluğunu ilan etmek istiyor. 2 puan gerisinde olan Akşehir Endüstrispor ise Yeni Meramspor maçını kazanarak İhsaniye ekibinin puan kaybetmesini bekleyecek. Grupta lider olan takım Süper Gruba direk yükselirken 2. takım ise Seydişehir Gücü ile Play-Off oynayacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.