Süper Lig’de derbi heyecanı

Süper Lig’de derbi heyecanı

Turkcell Süper ligde heyecan bugün yapılacak maçlarla devam edecek. Programa göre, saat 15.00de Ankaraspor-Eskişehirspor, Gençlerbirliği-Sivasspor, Kayserispor-Ankaragücü, İstanbul BŞ-Manisaspor karşı karşıya gelecek.

Gaziantepspor-F!enerbahçe maçı saat 16.00 ve Galatasaray-Trabzonspor karşılaşması da saat 20.00’den itibaren Lig TV’den naklene yayınlanacak. Günün bir diğere maçı da saat 18.00’de: Antalyaspor ile Diyarbakırspor arasında yapılacak.

Galatasaray ile Trabzonspor, bugün 105. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 104 karşılaşmanın 47’sini Galatasaray, 33’ünü Trabzonspor kazanırken, 24 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 104 maçta, Galatasaray 134, Trabzonspor ise 112 kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde Trabzonspor’un 10 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 70 karşılaşmanın 31’ini “Cim Bom” kazanırken, 21 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray toplam 89, Trabzonspor ise 76 gol attı.

F.Bahçe ile Gaziantepspor ise, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 47. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 30 Eylül 1979 tarihinde Gaziantep’te 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başlayan rekabette, geride kalan maçlarda galibiyet sayısında sarı-lacivertlilerin 29-9 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 8 kez de eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin ligde attığı toplam 95 gole, Gaziantepspor 48 golle karşılık verdi.

FENERBAHÇE İLE GAZİANTEP 47. KEZ KARŞILAŞACAK

Fenerbahçe ile Gaziantepspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 47. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 30 Eylül 1979 tarihinde Gaziantep’te 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başlayan rekabette, geride kalan maçlarda galibiyet sayısında sarı-lacivertlilerin 29-9 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 8 kez de eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin ligde attığı toplam 95 gole, Gaziantepspor 48 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Gaziantepspor kendi evinde 1-0 galip gelirken, İstanbul’daki karşılaşma 1-1 bitti. Fenerbahçe ile Gaziantepspor, yarın yapacakları lig maçıyla birlikte Gaziantep’te 23. kez karşı karşıya gelecek. Gaziantep’te yapılan toplam 22 lig maçında, Fenerbahçe 9, Gaziantepspor 8 galibiyet alırken, 5 maç berabere bitti. Gol sayısında da Fenerbahçe’nin 37-31 üstünlüğü bulunuyor. Bu arada, iki takım arasında 1993-94 sezonunda Gaziantep’te yapılması gereken maç, ev sahibi ekibin cezası nedeniyle Mersin’de oynanmış ve Fenerbahçe 2-0 galip gelmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.