Süper Kupa'ya Yoğun İlgi Yüzleri Güldürdü, Futbol Kalitesi Vasatı Aşmadı

Süper Kupa'ya Yoğun İlgi Yüzleri Güldürdü, Futbol Kalitesi Vasatı Aşmadı

Manisa’nın ilk kez evsahipliği yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Kupa'daki Fenerbahçe-Galatasaray derbisine olan yoğun ilgi yüzleri güldürdü. Her iki takımın maçtaki futbol kalitesi ise vasatı aşamadı. Karşılaşma sırasında...

Manisa’nın ilk kez evsahipliği yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Kupa'daki Fenerbahçe-Galatasaray derbisine olan yoğun ilgi yüzleri güldürdü. Her iki takımın maçtaki futbol kalitesi ise vasatı aşamadı. Karşılaşma sırasında çıkan olaylar da çirkin görüntüye sebep oldu. Maçtan elde edilen 1,7 milyon TL’lik gelir, Soma’daki maden ocağı faciasında şehit olanların ailelerine bağışlanacak.

Tribünlerde ve futbolcular arasında yaşanan olaylar üzüntüye sebep oldu. Manisa ve Ege, geliri madenci ailelerine bağışlanan maça akın etti. Gün boyunca şehir ve tribünlerde renkli görüntüler oluştu ancak iki takımın taraftar grupları arasında zaman zaman gerginlikler de yaşandı fakat üzücü bir olay meydana gelmedi. İki devin 120 dakika süren ve seri penaltılarda Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan mücadelesi, oyun ve pozisyon anlamında seyredenleri tatmin etmedi.

Soma yararına düzenlenen, tribünde madende şehit olanların acılı eş ve çocuklarının da bulunduğu finalde taraftarın karşılıklı küfürleri, sahaya atılan ayakkabı, su şişesi ve domates dahil yabancı maddeler derbinin tadını kaçırdı. Futbolcular da maçta ve daha sonra centilmenlik dışı hareket ve açıklamalarla finale gölge düşürdü.

Ziraat Türkiye Kupası finalinin 8 Mayıs 2014 tarihindeki töreninde Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elini sıkmayan Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo, protestosunu Süper Kupa finalinde de sürdürdü. Melo, madalya töreninde Demirören'in elini sıkmadan geçti. Yıldırım Demirören, geçen sezon oynanan Fenerbahçe derbisinde Emre'ye dil çıkaran Melo'yu eleştirmiş, Brezilyalı futbolcu da bu sözlere el sıkmayarak tepkisini göstermişti.

Manisalıların takımları bağrına bastığını belirten Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Süper Kupa final maçı sebebiyle Manisa’da unutulmayacak bir gün yaşandığını söyledi. Koşar, Manisa’nın organizasyondan alnının akıyla çıktığını ifade etti. Finalden önce Soma'da açılacak futbol okulunun protokolünü de imzaladıklarını hatırlatan Koşar, bu okulun ilk öğrencilerinin, şehit madencilerin çocukları olacağını bildirdi. Onlar arasından yakın gelecekte iyi futbolcular çıkacağını dile getiren Koşar, projeyi FIFA’nın da desteklediğini kaydetti. Koşar, “Bu çocuklarımız, sahaya takımlarla çıkarak güzel anılar yaşadı." dedi. Olaylara ve saha zemini hakkındaki tartışmalara da değinen Koşar, "İstenmeyen davranışlar, ne yazık ki yine güzellikleri baltaladı. Birçok saha zemini aynı olmasına rağmen maç öncesi stat için yapılan ağır eleştiriler de bizi üzdü.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.