Süper kupa 4. sahibini arıyor

Süper kupa 4. sahibini arıyor

Futbolda 2009-2010 sezonu öncesi ilk dev maç bugün Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında İstanbulda yapılacak.

Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş ile Fortis Türkiye Kupası finalisti Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig’de gelecek hafta başlayacak 2009-2010 sezonu öncesi TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak ve Fox TV’den naklen yayınlanacak dev maçı, hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Serkan Gençerler ve Volkan Narinç yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Aytekin Durmaz.

Karşılaşmanın hakem gözlemciliğini Ahmet Akçay, Futbol Federasyonu temsilciliklerini ise Soysal Oğuz ile Zeki Karamanlılar yapacak. Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen ve ilk kez Türkiye’de organize edilen (İlk 3’ü Almanya’da yapıldı) TFF Süper Kupa maçının bilet satışları devam ediyor. Dev maçın biletleri 20 ve 40 liradan Biletix gişelerinden satılıyor. Maç günü stat gişelerinden bilet satılmayacak. Bu nedenle futbolseverlerin stada gitmeden önce biletlerini almaları gerekiyor. Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Delgado, İbrahim Toraman ve Ekrem, yarınki maçta forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ise aynı nedenle Özer ve Roberto Carlos kadroda yer alamayacak.
KUPAYI KİM KAZANACAK?
Süper Kupa 4. sahibini İstanbul’da bulacak. Futbol Federasyonu tarafından 2006 yılından bu yana, eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan, lig ve Türkiye Kupası şampiyonlarını karşı karşıya getiren dev organizasyon ilk kez Türkiye’de oynanacak. Kupada ilk 3 maç Almanya’nın Frankfurt, Köln ve Duisburg kentlerinde düzenlenmişti. Kupayı şimdiye dek ezeli rakipler Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray birer kez müzesine götürdü. Fenerbahçe, 2007 yılında Beşiktaş ile yaptığı maçı 2-1 kazanmıştı.
EZELİ REKABETTE 324. RANDEVU
Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, yapacakları TFF Süper Kupa maçıyla 324. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 85 yıllık ezeli rekabette, Fenerbahçe’nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 323 maçta Fenerbahçe 120, Beşiktaş 119 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ezeli rekabette Fenerbahçe’nin toplam 438 golüne, Beşiktaş 409 golle karşılık verdi. Beşiktaş ile Fenerbahçe, geride kalan sezonda 3 kez karşılaştı. Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig’deki her iki maçı da 2-1’lik skorlarla kazanırken, Beşiktaş ise Fortis Türkiye Kupası finalinde İzmir’de rakibini 4-2 yenerek, şampiyon olarak tamamladığı sezonda kupayı da müzesine götürdü. Diğer yandan Beşiktaş ile Fenerbahçe, 85 yıla sığan 323 maç içinde ilk kez Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek. TFF Süper Kupa’da Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesinde, ezeli rakiplerin son 7 sezonda yaptığı 16’sı Turkcell Süper Lig, 4’ü Fortis Türkiye Kupası, 1’i de TFF Süper Kupa olmak üzere 21 maçta hakemler toplam 14 kırmızı, 114 de sarı kart kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.