'Suni gündemlere takılmamak gerek'

'Suni gündemlere takılmamak gerek'

Saadet Partisi Meram İlçe Teşkilatı tarafından Zafer Meydanı'nda kurulan stantta konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Suni gündemlere takılmamak lazım. Ülkenin gerçek gündemi geçimdir” dedi.

Saadet Partisi Meram İlçe Başkanlığı Zafer Meydanı’nda geçim ittifakı çalışmaları kapsamında aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Geçim ittifakı çalışmaları dahilinde Saadet Partisi Meram İlçe Başkanlığı, Zafer Meydanı’nda stant kurdu. Aşure dağıtımının da yapıldığı etkinliğe Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Mutlu Öcal, Parti Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman geçim ittifakına dikkat çekerek, “Bugün ülkemizdeki asıl mesele seçimler değildir. Gerçek meselemiz geçimdir. Saadet Partisi olarak milletimizle de geçim ittifakı kurduk” dedi.

SUNİ GÜNDEMLERLE OYALANAMAYIZ

Geçim derdinin yürekleri yakan bir boyuta ulaştığını kaydeden Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Geçim derdi ile birlikte yüreğimizi yakan bir sürece girdik. Bugün Türkiye’nin suni gündemlerle kaybedecek vakti kalmamıştır. Türkiye’de artık insanların sorunlarını ve problemlerini gündeme almayan konulara daha fazla teslim olamayız. Özellikle ittifak ve erken seçim tartışmalarının hakim olduğu bu süreçte biz diyoruz ki ülkenin asıl meselesi seçim değildir, geçimdir. Tüm il ve ilçelerimizde bugün gerçek gündemi konuşmak üzere insanımızın sorunlarını konuşmak için bu kampanyayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

adsiz.jpg

20 YILDA 20 ALTIN FAİZE GİTTİ

Köylerde yaşanan sıkıntılara ve tarımın ulaştığı zorlu sürece de değinen Karaduman, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün köylerimizde yaş ortalamasının 60 olduğunu görüyoruz. Yarın köylerimizde insanımız kalmayınca kendi ihtiyacımız karşılayamayacak duruma geleceğiz. Bakınız 2000’li yılların başına Konya ülkenin buğday ihtiyacının önemli bir kısmını karşılıyor durumdaydı. Öyle ki 2000’li yılların başında bir ton buğday satan çiftçimiz 22 adet çeyrek altın alabiliyorken bugün 1 ton buğday satan çiftçimiz sadece 2 tane çeyrek altın alabiliyor. Bu 20 altın 20 yılda israfa, ranta ve faize gitti. Bugün tek kurtuluş kapısı Saadet Partisi’dir. Görüşünüz, ideolojiniz ve zihniyetiniz ne olursa olsun bu geçim ittifakımızda yeriniz var.”

ORMAN YANGINLARI SÖNDÜ PEKİ MUTFAKTAKİ YANGIN NASIL SÖNECEK

Geçim sıkıntısı ile birlikte mutfakta ekonomik bunalımın zirve yaptığına işaret eden Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Mutlu Öcal, “Hepimizi derinden yaralayan orman yangınları söndü de mutfaktaki yangın nasıl sönecek? Bugün hep beraber kurduğumuz geçim ittifakı ülkedeki tüm suni gündemlerden önemlidir. Milli görüş, ahlak ve maneviyatı esas alarak, siyaset sahnesine çıktığı ilk günden itibaren maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınmaya da önem vermiştir. Öyle ki en yüksek maaş artışları ve çiftçiye en yüksek taban fiyatları milli görüşün koalisyon ortağı olduğu dönem yaşanmıştır” ifadelerini kullandı. Sağlık alanındaki gelişmelerle ilgili de konuşan Öcal, “Bugün ülkemizde ve dünyamızda Dünya Sağlık Örgütü denen meçhul yapıya egemenlik tanınmıştır. Sağlık bakanının yapmış olduğu açıklamalar da bunu desteklemektedir. Özellikle güvenli olmayan aşı zorunlu tutulmaya kalkılarak anayasa ile güvence altına alınan haklarımız ihlal edilmektedir. Yine okulların açılmasının da aşıya bağlı tutulması kabul edilebilir bir urum değil. Ne olduğu belli olmayan aşıya karşı çocuklarımızı denek olarak kullanmak akılsızlık olacaktır” ifadelerini kullandı.

AİLE TOPLUMUN TEMELİDİR

Son olarak ailenin önemine değinen Mutlu Öcal, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Toplumun temeli aile, ahlak ve maneviyattan uzaklaştıkça durum vahim hal almaktadır. Gerek ekonomik sıkıntılar ve gerekse çıkarılan kanunlar ve imzalanan sözleşmeler evlenme sayısını yıldan yıla azaltırken boşanma sayılarını artırmaktadır. Bunlarla birlikte evlilik de büyük bir sıkıntı halini almıştır. Son olarak şunu söylemek istiyorum ki yaşanabilir bir Türkiye, özümüze yani milli görüşe dönerek mümkündür.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum